21.5 C
București
vineri, 11 octombrie 2024
AcasăPoliticăSenatorul Eugen Pîrvulescu audiat de DNA într-un dosar de instigare la trafic...

Senatorul Eugen Pîrvulescu audiat de DNA într-un dosar de instigare la trafic de influență

Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost adus vineri dimineață la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a fi audiat. Politicianul a fost ridicat de acasă de procurori și, la sosirea la sediul DNA, a declarat că nu știe de ce este audiat.

Surse judiciare citate de Agerpres au precizat că Pîrvulescu este investigat într-un dosar legat de infracțiunea de instigare la trafic de influență.

În ianuarie 2022, senatorul a fost deja trimis în judecată într-un alt caz, fiind acuzat de folosire a influenței și divulgare de informații secrete de serviciu.

Potrivit unui comunicat emis de DNA, procurorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Pîrvulescu.

Acesta este acuzat de folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, precum și de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată.

Pîrvulescu este președinte al organizației județene a unei formațiuni politice și ocupă funcția de senator în Parlamentul României.

În rechizitoriul întocmit, procurorii anticorupție susțin că, în perioada 28 mai – 20 iunie 2021, Eugen Pîrvulescu ar fi abuzat de influența pe care o avea în calitate de președinte al unei filiale de partid aflat la guvernare.

Potrivit anchetei, Pîrvulescu ar fi intervenit la o persoană cu funcție în conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, fie președinte, fie membru în comisiile de concurs, solicitându-i insistent, direct sau prin intermediari, să întocmească și să îi furnizeze seturile de subiecte pentru proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021. Acestea vizează ocuparea unor posturi vacante sau temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II.

Anchetatorii mai notează că Pîrvulescu ar fi cerut ca persoanele pe care le indica să beneficieze de un tratament favorabil și la proba practică/interviu, cu scopul de a le asigura promovarea concursurilor și angajarea pe posturi remunerate, ceea ce ar fi constituit foloase necuvenite pentru aceștia.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Argentina, doar egal cu Venezuela! Brazilia obține o victorie dramatică împotriva lui Chile

Argentina și Brazilia au avut meciuri dificile în runda a 9-a a preliminariilor pentru Cupa Mondială 2026, cu rezultate surprinzătoare pentru ambele echipe. În runda...

Disecția unui cadavru politic – Victor Ponta

În folclorul românesc există o expresie: „Mortul de la groapă nu se mai dezgroapă”. O expresie care nu-și are însă aplicativitate și în...

Categoria Fugi d-acia

Ion Iliescu, fost președinte al României despre celebrul lui zâmbet: „Am un zâmbet de Dacie”. Source link
Ultima oră
Pe aceeași temă