21.5 C
București
vineri, 11 octombrie 2024
AcasăEconomieBănci & AsigurăriANAF va putea pune popriri direct pe conturile Revolut din România, începând...

ANAF va putea pune popriri direct pe conturile Revolut din România, începând cu decembrie 2024

ANAF va putea pune poprire pe conturile de Revolut ale românilor prin sucursala locală, începând cu decembrie 2024, odată cu implementarea IBAN-ului românesc, au anunțat luni reprezentanții fintech-ului Revolut.

Revolut a început procesul de migrare a conturilor românilor către sucursala din România a Revolut Bank UAB, înregistrată în Lituania.

Noua facilitate, care va fi disponibilă din ultimul trimestru al anului 2024, va permite autorităților române să aplice popriri direct pe conturile utilizatorilor, fără a mai depinde de banca centrală din Lituania.

Gabriela Simion, managerul general al sucursalei din România, a explicat pentru Profit.ro că, după finalizarea migrării, clienții români ai Revolut își vor păstra cardurile și istoricul tranzacțiilor, însă numărul IBAN-ului pentru conturile în lei va fi modificat.

Autoritățile române pot și acum să pună popriri pe conturile Revolut

Antoine Le Nel, directorul de marketing al Revolut, a subliniat că autoritățile române pot pune deja popriri pe conturile Revolut ale clienților din România.

Totodată, acesta a adăugat că mitul conform căruia Fiscul românesc nu ar fi avut acces până acum pentru a aplica popriri pe conturile Revolut nu este adevărat.

Mai mult, dacă până acum ANAF putea face popriri pe conturile clienților din România ai Revolut prin banca Revolut Bank UAB din Lituania, din decembrie 2024, odată cu migrarea anunțată de fintech, popririle se vor face direct prin sucursala din România.

Cu aproximativ 4 milioane de utilizatori în România, Revolut a început deja implementarea IBAN-ului local, în cadrul unui proces care va asigura o prezență digitală completă, fără unități fizice.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Disecția unui cadavru politic – Victor Ponta

În folclorul românesc există o expresie: „Mortul de la groapă nu se mai dezgroapă”. O expresie care nu-și are însă aplicativitate și în...

Fermierii afectați de secetă își pot amâna datoriile până în august 2025, dar impactul real al măsurii rămâne necunoscut

Fermierii ale căror culturi au fost afectate de secetă în proporție de peste 50% nu vor fi obligați să își plătească datoriile către bănci...

Principele Radu al României este în vizită în Polonia

În zilele de joi, 10 octombrie, și vineri, 11 octombrie 2024, Alteța Sa Regală Principele Radu se află într-o vizită în Republica Polonă, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă