25.7 C
București
joi, 10 octombrie 2024
AcasăȘtirile zileiDNA l-a pus oficial sub urmărire penală pe Nelu Tătaru pentru luare...

DNA l-a pus oficial sub urmărire penală pe Nelu Tătaru pentru luare de mită în formă continuată de 57 de ori

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost pus sub urmărire penală de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). E cercetat pentru luare de mită în formă continuată de 57 de ori.

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus urmărirea penală faţă de Nelu Tătaru, medic specialist în cadrul Blocului Operator al Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din Huşi (jud. Vaslui) şi deputat în Parlamentul.

Acesta are calitatea de suspect pentru luare de mită în formă continuată (57 de acte materiale).

Procurorii arată, în ordonanţă, că există aspecte din care rezultă suspiciunea că în perioada 3 aprilie 2024 – 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist la Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” Huşi, Nelu Tătaru a primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 şi 500 de lei.

De asemenea, procurorii spun că Nelu Tătaru ar fi primit şi bunuri alimentare de la 45 de persoane (pacienţi/aparţinători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenţii chirurgicale, consult pacienţi ori eliberare de reţete medicale.

Suspectului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, spun procurorii.

În acest caz se mai face urmărirea penală şi privitor la alte 27 de persoane care au calitatea de suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Nelu Tătaru a fost îndepărtat de la conducerea PNL Vaslui, după acuzațiile de luare de mită

Medicul Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a fost îndepărtat de la conducerea PNL Vaslui, în urma acuzațiilor de corupție la adresa acestuia.

Decizia a fost luată joi dimineața în ședința Biroului Politic Național al PNL. Fostul ministru al Sănătății lucrează ca medic chirurg la spitalul din orașul Huși. Propunerea de înlocuire a lui Nelu Tătaru a fost făcută de către președintele PNL, Nicolae Ciucă:

„Se va ca vacanta poziția de de președinte al Comisie de sănătate din Camera Deputaților. Locul său va fi luat de Varujan Vosgania, a spus Nicolae Ciucă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Crin Antonescu: Spre stupoarea mea, PNL a devenit lipsit de credibilitate, ridicol. Începe să semene cu unul dintre fruntașii săi mici, demagogi și obraznici

Fostul președinte PNL a declarat că suntem în comedia penibilului, în care se rupe orice legătură între PNL și PSD, dar toți rămân la...

Armata israeliană a eliminat în Siria un înalt oficial al Hezbollah

Armata israeliană a anunţat miercuri seară că a ucis în Siria un membru al Hezbollahului libanez într-un atac aerian în regiunea Quneitra, la marginea...

Servicii de sănătate mintală gratuite și reduse, disponibile pentru românii aflați în dificultate

Asociația Mental Health for Romania (MHR) anunță o creștere semnificativă a înscrierilor pe platforma sa online, care facilitează accesul la servicii de sănătate mintală. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă