18.5 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSportFormula 1„Totul indică faptul că nu se simte bine!” Verdictul unui neurochirurg în...

„Totul indică faptul că nu se simte bine!” Verdictul unui neurochirurg în cazul Michael Schumacher!

Un neurochirurg renumit demontează speculațiile privind prezența lui Michael Schumacher la nunta fiicei sale.

Recent, mai multe publicații internaționale au relatat că fostul campion de Formula 1, Michael Schumacher, ar fi participat la nunta fiicei sale, Gina Maria, pe insula Mallorca. Cu toate acestea, Dr. Jussi Posti, specialist în neurochirurgie la Spitalul Universitar Turku din Finlanda, și-a exprimat scepticismul cu privire la această informație, punând la îndoială starea de sănătate a fostului pilot german.

Cum se simte Schumacher?

Potrivit unor surse media precum Daily Mail și revista germană Bunte, Michael Schumacher, care a suferit o traumă cerebrală gravă în urma unui accident de schi în 2013, ar fi fost prezent la evenimentul fiicei sale. Însă, Dr. Posti contestă această versiune, bazându-se pe datele medicale și pe evoluția tipică a pacienților cu leziuni cerebrale grave. Specialistul finlandez afirmă că este puțin probabil ca Schumacher să fie suficient de sănătos pentru a participa la astfel de evenimente publice.

„Dacă în casa lui a fost creat un spital complet medicalizat, cu personal de îngrijire constant, se pare că Schumacher și-a petrecut cea mai mare parte a timpului în această stare, ca și cum ar fi fost în spital,” a declarat Dr. Posti, citat de publicația Marca. El subliniază că, în mod obișnuit, pacienții care au stat imobilizați în pat pentru perioade îndelungate devin extrem de fragili, făcând dificilă chiar și mișcarea lor fizică.

„Totul sugerează că Schumacher e în aceeași stare din ultimul deceniu”

Din cauza lipsei de informații clare despre starea reală a lui Michael Schumacher, Dr. Posti este de părere că acesta nu a înregistrat progrese semnificative în recuperarea sa. „Totul sugerează că Schumacher a rămas, probabil, în aceeași stare în ultimii 10 ani. Mă îndoiesc că ceva brusc s-a schimbat în acest stadiu,” susține neurochirurgul.

Posti explică că, în mod normal, pacienții cu traume cerebrale grave recuperează tot ceea ce este posibil în primii doi ani după accident, iar apoi progresul se stabilizează. „După acești doi ani, recuperarea este limitată, iar starea generală devine una stabilă, fără mari schimbări. Acești pacienți devin, în esență, modele experimentale în cele mai bune cazuri.”

Concluzie incertă în absența informațiilor oficiale

De-a lungul ultimului deceniu, familia Schumacher a păstrat o discreție totală în legătură cu starea de sănătate a fostului pilot de Formula 1. Publicația germană Bunte, care a relatat în trecut că Schumacher ar fi început să meargă și să vorbească din nou, a fost condamnată în 2017 la plata unor despăgubiri de 50.000 de euro pentru publicarea acestor informații false.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

România, pe primul loc în Europa între statele cu cea mai redusă dependență de gaze

Ministerul Energiei anunță că, din 2027, vom fi tot numărul unu în Europa, dar ca producător de gaze naturale Criza energetică, volatilitatea prețurilor, războiul din...

Veteran de război în vârstă de 96 de ani, vizitat de ministrul Apărării și ambasadoarea Statelor Unite în România

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și ambasadoarea Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, l-au vizitat luni, 7 octombrie, pe generalul-maior în retragere Gheorghe Călin,...

Integritatea în achiziții publice sub lupă: ANI emite 13 avertismente

Agenția Națională de Integritate a verificat și 28% dintre contractele finanțate din fonduri europene Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada iulie - septembrie 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă