22.7 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSportFotbalJonathan Tah, ศ›intฤƒ principalฤƒ! Bayern ศ™i Barcelona se bat pentru semnฤƒtura germanului

Jonathan Tah, ศ›intฤƒ principalฤƒ! Bayern ศ™i Barcelona se bat pentru semnฤƒtura germanului

Barca ศ™i Bayern Munchen se luptฤƒ pentru semnฤƒtura fundaศ™ului campioanei Leverkusen.

Jonathan Tah, unul dintre cei mai apreciaศ›i fundaศ™i centrali ai fotbalului german, este tot mai aproape de un transfer important รฎn vara anului 2024. La 28 de ani, internaศ›ionalul german ศ™i-a consolidat statutul de pilon defensiv la Bayer Leverkusen, echipฤƒ pentru care evolueazฤƒ din 2015. Tah va deveni liber de contract la finalul sezonului, iar giganศ›ii europeni, FC Barcelona ศ™i Bayern Munchen, รฎศ™i disputฤƒ semnฤƒtura sa.

Barcelona รฎntฤƒreศ™te apฤƒrarea

Barcelona se aflฤƒ รฎntr-o perioadฤƒ de tranziศ›ie รฎn ceea ce priveศ™te apฤƒrarea, ศ™i Jonathan Tah reprezintฤƒ o ศ›intฤƒ strategicฤƒ pentru clubul catalan. Potrivit surselor din presa sportivฤƒ spaniolฤƒ, Barรงa รฎncearcฤƒ de mai multe luni sฤƒ-l transfere pe Tah, รฎnsฤƒ limitฤƒrile salariale impuse de La Liga au รฎmpiedicat finalizarea acestui transfer รฎn vara anului 2023. Totuศ™i, clubul blaugrana are ศ™ansa de a-l aduce รฎn lot fฤƒrฤƒ costuri de transfer รฎn vara anului viitor, avรขnd รฎn vedere cฤƒ fundaศ™ul intrฤƒ รฎn ultimul an de contract cu Bayer Leverkusen ศ™i nu a semnat o prelungire.

Cota de piaศ›ฤƒ a lui Jonathan Tah, estimatฤƒ la 30 de milioane de euro pe Transfermarkt, reflectฤƒ valoarea sa pe piaศ›a europeanฤƒ, iar echipe precum Barcelona vฤƒd aceastฤƒ oportunitate ca pe una dintre marile „chilipiruri” ale perioadei de transferuri din 2024. De asemenea, faptul cฤƒ Tah ar putea sosi liber de contract face ca interesul pentru el sฤƒ creascฤƒ, mai ales รฎntr-o perioadฤƒ รฎn care marile cluburi trebuie sฤƒ fie atente la echilibrul bugetar.

รŽn Germania, surse apropiate echipei Bayer Leverkusen confirmฤƒ cฤƒ fundaศ™ul nu va prelungi contractul actual, decizia fiind deja asumatฤƒ de jucฤƒtor ศ™i agentul sฤƒu, controversatul Pini Zahavi. Zahavi este cunoscut pentru implicarea sa รฎn numeroase tranzacศ›ii majore, printre care ศ™i transferul lui Neymar la PSG, ceea ce a adus agentului israelian un comision de 12 milioane de euro รฎn 2017.

Cariera lui Tah la Leverkusen

De-a lungul celor nouฤƒ ani petrecuศ›i la Bayer Leverkusen, Jonathan Tah a evoluat รฎn 264 de meciuri oficiale ศ™i a devenit un simbol al defensivei echipei antrenate de Xabi Alonso. Cu Leverkusen, Tah a cรขศ™tigat trei trofee: titlul de campion, Cupa ศ™i Supercupa Germaniei. Deศ™i nu se poate lฤƒuda cu un palmares vast, Tah ศ™i-a cรขศ™tigat respectul pentru stabilitatea defensivฤƒ ศ™i capacitatea de a lidera apฤƒrarea รฎn faศ›a unor adversari de top.

รŽn aceastฤƒ toamnฤƒ, fundaศ™ul german este o piesฤƒ de bazฤƒ รฎn echipa lui Leverkusen, รฎnsฤƒ mulศ›i specialiศ™ti se aศ™teaptฤƒ ca acesta sฤƒ plece la finalul sezonului, fie cฤƒtre Bayern Munchen, fie cฤƒtre Barcelona. Ambele echipe sunt รฎn cฤƒutare de soluศ›ii defensive, iar Tah, cu experienศ›a sa acumulatฤƒ รฎn Bundesliga ศ™i la nivel internaศ›ional, ar putea reprezenta un transfer strategic pentru oricare dintre ele.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoศ™ are o vastฤƒ experienศ›ฤƒ รฎn domeniul jurnalismului sportiv ศ™i al comentariilor sportive, activรขnd pe principalele canale de televiziune din Romรขnia. รŽn prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiศ›ii importante de fotbal, tenis, รฎnot ศ™i polo. Anterior, รฎntre februarie 2021 ศ™i septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea ศ™tirilor ศ™i administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Primฤƒria Capitalei a luat o amendฤƒ de 100000 lei de la Garda de Mediu

Primฤƒria Capitalei a fost amendatฤƒ de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru nerealizarea mฤƒsurilor de reducere a concentraศ›iilor de poluanศ›i atmosferici stabilite...

Armata romรขnฤƒ se va dota cu sisteme radar Sentinel

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vรขnzarea de sisteme radar de supraveghere aerianฤƒ Sentinel pentru Romรขnia, a anunลฃat, luni, Ambasada Statelor Unite la...

Top 10 companii romรขneศ™ti adunฤƒ peste 270 de miliarde de euro cifrฤƒ de afaceri

Camera de Comerลฃ ลŸi Industrie a Romรขnieiย a inclus รฎn competiศ›ia pentru primele 10 locuri, aproape 13.000 de companii Topul Naศ›ional al Firmelor reuneศ™te companii...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ