11.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăEconomieRomânia, pe primul loc în Europa între statele cu cea mai redusă...

România, pe primul loc în Europa între statele cu cea mai redusă dependență de gaze

Ministerul Energiei anunță că, din 2027, vom fi tot numărul unu în Europa, dar ca producător de gaze naturale

Criza energetică, volatilitatea prețurilor, războiul din Ucraina și conflictul din Orientul Mijlociu au afectat piața energiei.

Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Pavel Nițulescu a declarat că „în ultima perioadă, am traversat momente destul de grele și încercate la nivel european. Noi, ca țară, beneficiem de o sursă din abundență, acest gaz natural, agreat și de către Comisia Europeană ca și combustibil de tranziție către o energie mai curată, fără emisii de noxe, cu un un țel final până în 2050 de atingere a neutralității climatice „Net Zero”.

Pavel Nițulescu a mai precizat, în cadrul Profit Energy.forum, că la nivelul României, „avem foarte multe proiecte de investiții, care sunt 100% realizabile, de pildă extracția de gaze naturale din perimetrul Neptun Deep, un zăcământ care ne va aduce un plus de imagine și o creștere a securității energetice în zona României și în zona regională, chiar spre zona europeană. Beneficiem de aportul că România este pe locul întâi, cu cea mai puțin sau mai redusă dependență din punct de vedere al aprovizionării cu gaze naturale din Europa”.

Secretarul de stat a mai amintit că, din 2027, când va începe exploatarea gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep, „vom fi în top tot numărul unu în Europa, dar ca producător de gaze naturale”.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Atac rusesc asupra unei nave sub pavilion Palau în portul Odesa

O rachetă a ruşilor a lovit luni o navă sub pavilion Palau în portul Odesa, ucigând un cetăţean ucrainean şi rănind cinci cetăţeni străini,...

Franța: Un avion de mici dimensiuni a căzut peste o casă

Un accident aviatic a avut loc luni în localitatea La Bretonnière-la-Claye, Franța, unde un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în zidul unei case....

Primăria Capitalei a luat o amendă de 100000 lei de la Garda de Mediu

Primăria Capitalei a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru nerealizarea măsurilor de reducere a concentrațiilor de poluanți atmosferici stabilite...
Ultima oră
Pe aceeași temă