20.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăEconomieAjutoare de 500 de milioane de euro pentru biocombustibili în România

Ajutoare de 500 de milioane de euro pentru biocombustibili în România

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare de stat, pentru sprijinirea investițiilor în producția de biocombustibili, pentru o economie „zero net”

În cadrul acestei scheme, pe care România intenționează să o finanțeze prin intermediul Fondului pentru modernizare al UE, ajutoarele vor fi sub formă de granturi directe. Măsura va sprijini investițiile în noi capacități de producție a biocombustibililor avansați vizați, adică bioetanolul, combustibilul de aviație sustenabil și uleiul vegetal hidrotratat. Măsura va genera reduceri semnificative ale gazelor cu efect de seră, limitând în același timp, impactul asupra agriculturii, în comparație cu biocombustibilii convenționali, produși din culturi alimentare.

Comisia a constatat că schema României respectă condițiile stabilite în TCTF. Ajutoarele vor sprijini introducerea accelerată a energiei din surse regenerabile, vor respecta intensitatea maximă a ajutorului și vor fi acordate, cel târziu până la 31 decembrie 2025. Comisia a concluzionat că schema României este necesară, adecvată și proporțională, pentru a accelera tranziția verde și a facilita dezvoltarea anumitor activități economice care sunt importante pentru Planul REPowerEU, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (c) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene și cu condițiile stabilite în TCTF.

Pe baza acestor considerente, Comisia a aprobat schema notificată de România în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Victorie la limită pentru FCSB cu Gloria Buzău! Gigi Becali: „M-a enervat chestiunea asta!”

FCSB a obținut o victorie cu emoții pe teren propriu împotriva Gloriei Buzău, scor 3-2, în etapa a 12-a din Superligă, într-un meci marcat...

De ce este importantă calitatea umpluturii pentru fotoliul tău puf?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Punct de respiro pentru debitori: Indicele ROBOR la 3 luni rămâne blocat la 5,55%

Și ROBOR la 6 luni ia o pauză și stagnează la 5,59% ROBOR este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă