20.2 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalUn numฤƒr de 17 state europene cer CE sฤƒ grฤƒbeascฤƒ returnarea migranศ›ilor...

Un numฤƒr de 17 state europene cer CE sฤƒ grฤƒbeascฤƒ returnarea migranศ›ilor ilegali

Un numฤƒr de 17 state europene au cerut vineri Comisiei Europene reguli care sฤƒ รฎnlesneascฤƒ returnarea migranลฃilor ilegali cฤƒtre ลฃฤƒrile lor de origine, potrivit unei scrisori consultate de Reuters ลŸi elaborate รฎnaintea summitului european din 17-18 octombrie, pe agenda cฤƒruia ar urma sฤƒ se regฤƒseascฤƒ ลŸi problema migraลฃiei, potrivit news.az.

Scrisoarea adresatฤƒ Comisiei Europene este semnatฤƒ de 14 din cele 27 de state membre ale UE, inclusiv Franลฃa, Germania ลŸi Italia, ลŸi de trei state nemembre care fac parte din spaลฃiul Schengen, respectiv Elveลฃia, Norvegia ลŸi Liechtenstein.

Iniลฃiativa survine dupฤƒ un ลŸir de alegeri รฎn statele UE dominate de chestiunea migraลฃiei ilegale ลŸi care au relevat creลŸterea popularitฤƒลฃii partidelor care cer un control mai strict asupra acestui fenomen.

โ€žMesajul principal cu care suntem toลฃi de acord este un semnal clar pentru Comisie cฤƒ avem nevoie de un sistem european de returnฤƒri mai strict, cu obligaลฃii mai clare pentru cei returnaลฃi ลŸi cu mai puลฃinฤƒ interpretare din partea Curลฃii de Justiลฃie a UEโ€, a explicat un diplomat al uneia dintre ลฃฤƒrile semnatare.

Sunt prea multe interpretฤƒri รฎn legislaศ›ia actualฤƒ

Acestea din urmฤƒ considerฤƒ cฤƒ reglementฤƒrile actuale lasฤƒ prea mult loc de interpretฤƒri ale judecฤƒtorilor europeni รฎn locul guvernelor alese ale statelor membre, adaugฤƒ acelaลŸi diplomat, care a vorbit cu condiลฃia anonimatului.

Comisia Europeanฤƒ รฎncฤƒ nu a comentat asupra scrisorii, dar migraลฃia este aลŸteptatฤƒ sฤƒ fie o temฤƒ principalฤƒ de dezbateri รฎn campania electoralฤƒ pentru alegerile legislative ce vor avea loc รฎn Germania รฎn septembrie 2025 ลŸi sฤƒ domine agenda viitoarei Comisii Europene.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Trei candidaturi la prezidenศ›iale au fost contestate la CCR. Sรขmbฤƒtฤƒ se analizeazฤƒ sesizฤƒrile

Sรขmbฤƒtฤƒ este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai รฎnaltฤƒ funcศ›ie รฎn stat. รŽn cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidaศ›i pรขnฤƒ acum Sรขmbฤƒtฤƒ...

Macron vrea oprirea livrฤƒrilor de arme pentru Israel, folosite รฎn Gaza

PreลŸedintele francez Emmanuel Macron s-a exprimat sรขmbฤƒtฤƒ รฎn favoarea opririi livrฤƒrilor de arme cฤƒtre Israel, dacฤƒ aceste arme sunt folosite รฎn conflictul din FรขลŸia...

Ludovic Orban: Voi fi un preลŸedinte „de multe ori surprinzฤƒtor”, prezent, implicat, simลฃitor

PreลŸedintele Forลฃa Dreptei, Ludovic Orban, ลŸi-a depus, sรขmbฤƒtฤƒ, candidatura pentru funcลฃia de preลŸedinte al Romรขniei, susลฃinut de FD, PMP, Alternativa Dreaptฤƒ ลŸi PNลข Maniu-Mihalache,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ