17.7 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSocialEvenimentAdriean Videanu și soția, "pensionarii" de lux, prinși la vamă cu bijuterii...

Adriean Videanu și soția, „pensionarii” de lux, prinși la vamă cu bijuterii de peste jumătate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei și soția sa au fost opriți în aeroportul din Munchen, pentru că nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de euro

Fostul ministru al Economiei a declarat că a fost vorba despre ”o neînțelegere cauzată de faptul că nu am știut legislația UE, care spune că taxele pentru bunuri de valoare aduse din afara UE trebuie plătite în primul stat membru în care am ajuns, și nu în România, țara unde am rezidența fiscală”.

Videanu a mai afirmat că era vorba despre un colier pentru soția sa și un ceas, ambele cumpărate din Elveția și care erau în ambalaje, cu toate facturile aferente.

”Vameșul a susținut că trebuie să plătesc în Germania atât taxele, cât și TVA, și până la plata tuturor sumelor ei, au reținut bijuteriile. Am plătit taxele cerute, dar le-am comunicat că voi contesta administrativ decizia, pentru că eu cred că e normal să plătesc TVA, acolo unde am reședința fiscală, adică în România”, a afirmat Videanu pentru G4Media.

Fostul ministru al Economiei a mai spus că era vorba despre ”un colier pentru soția mea și un ceas, ambele cumpărate din Elveția și care erau în ambalaje, cu toate facturile aferente”.

Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, din partea PDL, partidul ex-președintelui Traian Băsescu, a fost și primar al Capitalei în perioada 2005-2008. Videanu este considerat unul dintre artizanii introducerii cotei unice de impozitare de către Alianța DA după 2005. El a fost achitat într-un dosar deschis de DIICOT în 2012, privind achiziția de gaze de la stat de către compania afaceristului Ioan Niculae. 

 

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă