19.7 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSocialAdministratiePloiești, campion la prețuri mici: Tariful gigacaloriei, printre cele mai mici din...

Ploiești, campion la prețuri mici: Tariful gigacaloriei, printre cele mai mici din țară

Noul preţ va intra în vigoare din 15 octombrie, nu de la 1 noiembrie

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, joi, menţinerea preţului local al energiei termice facturată către populaţie la nivelul de 186,97 lei pentru o gigacalorie, fără TVA, tariful fiind cel mai mic din ţară facturat către populaţie, dintre toate municipiile reşedinţă de judeţ.

Diferenţa dintre preţul facturat şi cel de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice va fi suportată, la fel ca în anii precedenţi, de la bugetul local, scrie News.ro.

”Ne aşteptăm la o reducere a cheltuielilor cu producţia de energie termică. Am atras atenţia din timp celor de la Termo Ploieşti că este nevoie de un caiet de sarcini pentru închirierea unor motoare şi unor turbine care să eficientizeze activitatea companiei şi să scadă costurile. Mă bucur că, în sfârşit, şi-au dat seama, chiar dacă mai târziu. Vă pot spune că în momentul acesta, avem proiecte, unul este avizat şi mai sunt două, în lucru, de 170 de milioane de euro care privesc modernizarea reţelei, aducerea de motoare noi, aducerea de turbine, mergând pe aceeaşi idee pentru care le-am închiriat, adică eficientizarea modului în care se obţine agentul termic şi curentul electric”, a explicat Andrei Volosevici.

Primarul Volosevici a mai afirmat că oricine poate verifica pe site-ul Ministerului Dezvoltării că proiectele sunt depuse, trebuie semnate.

Întrebat dacă nu lasă Primăria cu datorii mai mari susţinând un preţ atât de mic plătit de populaţie pentru gigacalorie, Volosevici a răspuns: ”Clar, asumat şi fără niciun fel de discuţie, nu!”. 

Andrei Volosevici a adăugat că oricând, după preluarea mandatului de către noul primar, independentul Mihai Poliţeanu, şi de către Consiliul Local ales în 9 iunie, hotărârea votată joi poate fi modificată.  

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Decret privind Codul vamal, semnat de președintele Iohannis

Președintele Iohannis a mai semnat și decretul de eliberare din funcție a unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighișoara Președintele României, Klaus...

Guvernul suplimentează bugetul Ministerului Agriculturii cu 2 miliarde de euro pentru despăgubirile cauzate de secetă

Guvernul a decis să aloce un fond suplimentar de 2 miliarde de euro pentru Ministerul Agriculturii, destinată acoperirii pagubelor produse de secetă, potrivit unui...

Economisește la cumpărăturile online folosind codurile de reducere de pe Couponiada.ro

Într-o lume în care fiecare leu contează, este esențial să găsim modalități eficiente de a economisi fără a sacrifica calitatea vieții noastre. Couponiada.ro este...
Ultima oră
Pe aceeași temă