24.2 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSocialAdministratieNicușor Dan: Peste 150 de clădiri cu risc seismic vor fi consolidate

Nicușor Dan: Peste 150 de clădiri cu risc seismic vor fi consolidate

Municipalitatea face demersuri pentru consolidarea a peste 150 de clădiri cu risc seismic, iar finanţarea pe care a obţinut-o este de 300 de milioane de lei din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi circa 1,4 miliarde de lei din Programul Naţional de Consolidare.

„ Lucrări sunt în momentul de faţă la cinci clădiri, toate sunt în grafic. Probabil până la sfârşitul anului o să fim la 8-9. În fază de pregătire sunt peste 150, în diferite faze de hârtii şi finanţarea pe care am atras-o este de 300 de milioane de lei din PNRR şi 1,3-1,4 miliarde de lei din Programul Naţional de Consolidare”, a spus Nicuşor Dan, întrebat de jurnalişti, joi, cu prilejul unei conferinţe de presă, la câte imobile cu risc seismic au început lucrările de consolidare.

El a punctat că, pentru a demara o lucrare, toate documentele trebuie pregătite, pentru a nu se înregistra întârzieri.

„Este important ca, în momentul în care începi o lucrare, să ai toate documentele şi mai ales proiectarea să fie una de calitate, astfel încât să nu ne trezim în situaţia că începem un şantier şi găsim diferite lucruri pe acolo care să ne întârzie un an, doi ani, şapte ani, cum s-a întâmplat. Şi de aia este important să ai proiectarea foarte bine făcută şi pe toate obiectivele pe care le-am început noi, cum sunt aceste şantiere de consolidări, suntem în grafic”, a adăugat edilul general al Capitalei.

Bucureștiul va beneficia de un împrumut de 153 de milioane de euro pentru consolidarea a 17 clădiri

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Bucureștiul va primi un împrumut de 153 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru consolidarea și reabilitarea a 17 clădiri.
Această inițiativă face parte dintr-un proiect major de îmbunătățire a infrastructurii urbane, destinat să asigure siguranța și funcționalitatea imobilelor cu risc seismic.

Într-o postare pe Facebook, Nicușor Dan a explicat că Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic va utiliza împrumutul pentru cofinanțarea acestor proiecte, complementând fondurile europene nerambursabile de 283 de milioane de lei deja alocate prin PNRR.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Orașul din România care vinde nămolul provenit din epurarea apei menajere pentru a fi folosit în agricultură

Utilizarea nămolului provenit din epurarea apei menajere în agricultură reprezintă o soluție sustenabilă și inovatoare pentru valorificarea deșeurilor rezultate din tratarea apei, consideră reprezentanții...

ANAF va publica trimestrial lista contribuabililor fără restanțe fiscale

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va publica, trimestrial, lista contribuabililor persoane juridice care și-au declarat și achitat la timp obligațiile fiscale și nu...

Orașul din România care vinde nămolul provenit din epurarea apei menajere pentru a fi folosit în agricultură

Utilizarea nămolului provenit din epurarea apei menajere în agricultură reprezintă o soluție sustenabilă și inovatoare pentru valorificarea deșeurilor rezultate din tratarea apei, consideră reprezentanții...
Ultima oră
Pe aceeași temă