24.2 C
Bucureศ™ti
joi, 3 octombrie 2024
Acasฤƒศ˜tirile zileiMeta va face schimb de informaศ›ii cu douฤƒ bฤƒnci britanice pentru a...

Meta va face schimb de informaศ›ii cu douฤƒ bฤƒnci britanice pentru a combate fraudele online

Meta Platforms, compania-mamฤƒ a Facebook, a anunศ›at cฤƒ lucreazฤƒ alฤƒturi de douฤƒ bฤƒnci majore din Marea Britanie รฎntr-un parteneriat de partajare a informaศ›iilor, menit sฤƒ protejeze consumatorii de fraude, relateazฤƒ CNBC.

Meta extinde acordul denumit Fraud Intelligence Reciprocal Exchange (FIPE), permiศ›รขnd bฤƒncilor britanice sฤƒ partajeze direct date cu gigantul social media pentru a detecta ศ™i elimina conturile ศ™i schemele de fraudฤƒ coordonate, informeazฤƒ News.ro.

Testele efectuate รฎmpreunฤƒ cu NatWest ศ™i Metro Bank, douฤƒ dintre cele mai mari bฤƒnci din Regatul Unit, au dus deja la eliminarea a 20.000 de conturi implicate รฎntr-o reศ›ea de escrocherii cu bilete de concert care viza utilizatori din Marea Britanie ศ™i SUA.

Meta a precizat cฤƒ รฎn viitor se vor alฤƒtura ศ™i alte instituศ›ii financiare britanice acestui pact de schimb de informaศ›ii.

โ€žAm luat deja mฤƒsuri รฎmpotriva a mii de conturi gestionate de escroci, demonstrรขnd importanศ›a colaborฤƒrii dintre bฤƒnci ศ™i platformele online pentru a combate aceastฤƒ problemฤƒ socialฤƒโ€, a declarat Nathaniel Gleicher, ศ™eful global de combatere a fraudei la Meta.

El a subliniat cฤƒ doar prin colaborare ศ™i partajarea de informaศ›ii relevante se poate face faศ›ฤƒ รฎn mod eficient ameninศ›ฤƒrilor de fraudฤƒ la scarฤƒ globalฤƒ.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roศ™ioru, nฤƒscut รฎn 1989, este un profesionist รฎn comunicare ศ™i mass-media din Bucureศ™ti. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, Narcis a avut diverse roluri รฎn mass-media, inclusiv editor web ศ™i specialist รฎn social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro ศ™i producฤƒtor video la Mediafax Group. A fost ศ™i redactor-ศ™ef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorialฤƒ ศ™i gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomฤƒ de master รฎn Tehnici de Comunicare ศ™i Producศ›ie Mass-Media de la Universitatea Dunฤƒrea de Jos din Galaศ›i, unde a obศ›inut ศ™i diploma de licenศ›ฤƒ รฎn Jurnalism.
Cele mai citite

Suceava: O femeie a fost strivitฤƒ de un copac tฤƒiat de angajaศ›ii Primฤƒriei

Incident ลŸocant la Suceava: o angajatฤƒ DGASPC a ajuns la spital cu fracturi la picioare ลŸi lovituri la cap, dupฤƒ ce un copac tฤƒiat...

Suceava: O femeie a fost strivitฤƒ de un copac tฤƒiat de angajaศ›ii Primฤƒriei

Incident ลŸocant la Suceava: o angajatฤƒ DGASPC a ajuns la spital cu fracturi la picioare ลŸi lovituri la cap, dupฤƒ ce un copac tฤƒiat...

Sebastian Burduja: Am atras peste 13 miliarde de euro, fonduri nerambursabile

Ministrul Energiei transmite cฤƒ Romรขnia este รฎn plinฤƒ revoluศ›ie energeticฤƒ Ministrul Sebastian Burduja a afirmat, รฎn cadrul unei conferinศ›e, cฤƒ pรขnฤƒ la sfรขrศ™itul anului, vor...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ