21.4 C
Bucureศ™ti
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasฤƒEconomieAutoScฤƒdere semnificativฤƒ a รฎnmatriculฤƒrilor de autoturisme รฎn Romรขnia รฎn septembrie: Dacia, declin...

Scฤƒdere semnificativฤƒ a รฎnmatriculฤƒrilor de autoturisme รฎn Romรขnia รฎn septembrie: Dacia, declin de peste 33%

รŽnmatriculฤƒrile de autoturisme din Romรขnia au scฤƒzut din nou รฎn septembrie, continuรขnd tendinศ›a de declin marcatฤƒ ศ™i รฎn luna precedentฤƒ.

Romรขnia a รฎnregistrat doar 8.975 de autoturisme noi, unul dintre cele mai scฤƒzute niveluri din ultimii trei ani, reprezentรขnd o scฤƒdere de 14,89% faศ›ฤƒ de septembrie 2023.

De asemenea, vehiculele comerciale au รฎnregistrat o scฤƒdere accentuatฤƒ, cu un volum de doar 943 unitฤƒศ›i, marcรขnd o diminuare de 23,95%, una dintre cele mai drastice din ultimii ani.

รŽn total, piaศ›a de vehicule noi a atins 13.640 de unitฤƒศ›i, reflectรขnd o scฤƒdere generalฤƒ de 10,23%.

Dacia, cel mai mare declin de pe piaศ›ฤƒ

Cea mai vรขndutฤƒ marcฤƒ auto din Romรขnia, Dacia, a รฎnregistrat o scฤƒdere de 33,4%, cu doar 2.129 de unitฤƒศ›i vรขndute รฎn septembrie. Acest declin semnificativ a redus cota de piaศ›ฤƒ a companiei la 23%, un nivel nemaiรฎntรขlnit de mult timp.

Pe locul al doilea s-a situat Hyundai, care a depฤƒศ™it Toyota ศ™i a devenit cea mai vรขndutฤƒ marcฤƒ de import, cu 846 unitฤƒศ›i vรขndute, รฎnregistrรขnd o creศ™tere spectaculoasฤƒ de 54%, ceea ce i-a adus o cotฤƒ de piaศ›ฤƒ de aproape 10%.

Toyota, cu 821 autoturisme รฎnmatriculate, a รฎnregistrat o creศ™tere modestฤƒ de 4,9% ศ™i o cotฤƒ de 9,1%.

Alte mฤƒrci afectate de scฤƒderi

Skoda ศ™i Renault au raportat scฤƒderi semnificative, de peste 31%, cu un volum mai mare pentru Skoda, care a vรขndut 626 unitฤƒศ›i.

De asemenea, mฤƒrci precum Ford, Volkswagen ศ™i BMW au รฎnregistrat scฤƒderi รฎn volumele de รฎnmatriculฤƒri, contribuind la declinul general al pieศ›ei auto รฎn septembrie.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roศ™ioru, nฤƒscut รฎn 1989, este un profesionist รฎn comunicare ศ™i mass-media din Bucureศ™ti. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, Narcis a avut diverse roluri รฎn mass-media, inclusiv editor web ศ™i specialist รฎn social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro ศ™i producฤƒtor video la Mediafax Group. A fost ศ™i redactor-ศ™ef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorialฤƒ ศ™i gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomฤƒ de master รฎn Tehnici de Comunicare ศ™i Producศ›ie Mass-Media de la Universitatea Dunฤƒrea de Jos din Galaศ›i, unde a obศ›inut ศ™i diploma de licenศ›ฤƒ รฎn Jurnalism.
Cele mai citite

Proiect titanic: Autostrada Unirii intrฤƒ รฎn munศ›i cu 38 de tuneluri ศ™i 183 de poduri

Pe traseul celor patru loturi din judeศ›ele Mureศ™, Harghita ศ™i Neamศ›, Autostrada Unirii promite un spectacol de inginerie Cele patru loturi sunt :  Lotul 1...

Poliศ›ia danezฤƒ investigheazฤƒ douฤƒ explozii รฎn apropierea Ambasadei Israelului din Copenhaga

Poliศ›ia din Copenhaga a anunศ›at cฤƒ investigheazฤƒ douฤƒ explozii produse miercuri รฎn apropierea Ambasadei Israelului, situatฤƒ รฎn nordul capitalei daneze. Potrivit autoritฤƒศ›ilor, nu au...

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu pentru cota TVA รฎn 2025

Marcel Ciolacu afirmฤƒ cฤƒ nu va modifica cotele TVA din prezent, dupฤƒ alegeri. ศ˜i taxa pe valoare adฤƒugatฤƒ la alimente va rฤƒmรขne tot la...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ