11.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăȘtirile zileiKlaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de...

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu a răspuns la solicitarea reporterilor care presupunea întrebări de preț și scop a acestor miniterenuri.

Au fost amenajate trei găuri de golf în jurul lacului din fața Vilei Nufărul, potrivit imaginilor surprinse de G4Media. Această vilă a fost construită pentru soții Ceaușescu, însă după Revoluție, a fost folosită de președinții României.

Reporterii G4Media au întrebat Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS), instituție care administrează vilele de protocol, în ce perioadă a fost amenajat miniterenul de golf, la solicitarea cui, în ce scop și cât a costat. Întrebările au rămas fără răspuns.

Președintele Iohannis a fost surprins cu avionul privat de lux de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța când plecase luni, 23 septembrie, în SUA. Atunci, administrația prezidențială nu a anunțat nicio activitate oficială pe care Klaus Iohannis ar fi avut-o în județul de la malul mării, rezultând că președintele statului s-a relaxat în acel weekend la vila de protocol de la Neptun, de unde plecase direct la adunarea generală a ONU.

Klaus Iohannis a ajuns de mai multe ori din vizite externe pe aeroportul din Constanța

Conducătorul statului român a fost văzut de mai multe ori la aeroportul din Constanța, precum la finalul lunii aprilie 2023, când s-a cazat cu soția la vila de protocol de la Neptun, înainte de minivacanța de 1 Mai, și au fost aduși de aeronava de lux de la turneul sud-american. La fel și în aprilie 2024, aeronava l-a adus pe Iohannis din Coreea de Sud.

Jurnaliștii Adevărul au scris în septembrie 2024 că, în ultimii cinci ani, RA APPS a investit nu mai puțin de 900.000 euro în construirea a două piscine de 278 și respectiv 54 metri pătrați, precum și a unui jacuzzi, toate destinate vilelor de protocol de la Neptun.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Aproximativ 600 de angajați de la Dacia s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Câți oameni vor pleca acasă

Aproximativ 600 de angajați de la fabrica de autovehicule Dacia de la Mioveni s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Dacia Mioveni a demarat, de la 1...

Premierul calmează temerile: România nu va intra în criză, avem depozite la BNR

Marcel Ciolacu afirmă că este în legătură permanentă cu guvernatorul BNR și analizează indicatorii economici Întrebat dacă există riscul unor turbulențe economice în viitor, premierul...

Bursele europene au închis marţi în scădere, pe fondul conflictului din Orientul Mijlociu

Traderii au fost reticenți la investiții, pe fondul escaladării temerilor geopolitice că Iranul va ataca Israelul Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în declin...
Ultima oră
Pe aceeași temă