11.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se apăra „împotriva oricăror ameninţări la adresa suveranităţii sale”.

„Condamnăm ferm atacurile cu rachete lansate din Iran împotriva Israelului. Aceste acte de agresiune subminează pacea regională şi trebuie să înceteze fără echivoc. Suntem în deplină solidaritate cu Israelul şi afirmăm dreptul său de a se apăra împotriva oricăror ameninţări la adresa suveranităţii sale”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, într-o postare pe platforma de socializare X.

Iranul a lansat, marţi, un atac cu sute de rachete balistice asupra Israelului în ripostă la campania Israelului împotriva grupării şiite pro-iraniene Hezbollah în Liban.

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu

Premierul Marcel Ciolacu a fost primit, joi, 5 septembrie, de premierul israelian Benjamin Netanyahu. „România şi Guvernul susţin dreptul Israelului la autoapărare”, a transmis șeful Executivului, potrivit Antena3.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu se află astăzi, 5 septembrie 2024, într-o vizită de lucru în Statul Israel, însoțit de o delegație guvernamentală din care fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, și deputatul Silviu Vexler.

„Consolidarea cooperării cu premierul Benjamin Netanyahu și cu prietenii noștri israelieni. România și Guvernul României susțin dreptul Israelului la autoapărare și am exprimat îngrijorarea noastră cu privire la situația de securitate și pericolul escaladării regionale”, a transmis Marcel Ciolacu într-o postare pe X.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Samuel Eto’o, suspendat de FIFA pentru comportament nepotrivit!

Fostul fotbalist de renume și actual președinte al Federației de Fotbal din Camerun, Samuel Eto'o, a fost suspendat timp de șase luni de FIFA...

Simona Halep revine pe teren la turneul din Hong Kong! Când va juca românca

Organizatorii turneului de la Hong Kong au anunțat că Simona Halep va juca miercuri, în jurul orei 13:00, împotriva Arinei Rodionova, într-un meci așteptat...

Cum tehnologia pliabilă transformă creativitatea: descoperă ultimele apariții în materie de telefoane

Tehnologia pliabilă din lumea smartphone-urilor nu doar că revoluționează experiența utilizatorilor, ci aduce și un impact semnificativ asupra creativității. Aceste dispozitive inovatoare deschid noi...
Ultima oră
Pe aceeași temă