11.9 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăInternaționalMasoud Pezeshkian avertizează că atacul asupra Israelului este doar „o mică parte”...

Masoud Pezeshkian avertizează că atacul asupra Israelului este doar „o mică parte” din ceea ce poate Iranul

Președintele Iranului, Masoud Pezeshkian, a avertizat că rachetele lansate marți seară reprezintă doar „o mică parte din capacitățile” militare ale țării. Declarația vine în contextul unor posibile represalii din partea Israelului, care a semnalat că ar putea răspunde atacului, scrie Sky News.

Într-un comunicat oficial, Pezeshkian a calificat atacul drept „un răspuns decisiv la agresiunile regimului sionist”, adăugând că acțiunea a fost întreprinsă pentru apărarea intereselor și cetățenilor iranieni.

„Netanyahu trebuie să înțeleagă că Iranul nu caută război, dar va rezista ferm oricărei amenințări. Acesta este doar un exemplu mic din ceea ce putem face. Nu vă angajați într-un conflict cu Iranul”, a mai spus președintele iranian.

Iranul atacă Israelul. Turcia încearcă să-și aducă acasă cetățenii din Liban

Forțele de Apărare ale Israelului au declarat pe Telegram că au fost lansate rachete din Iran către statul Israel și au ordonat civililor să se supună sirenelor de raid aerian și să se adăpostească
Israelul evaluează că Iranul este probabil să atace trei baze aeriene israeliene și o bază de informații situate chiar la nord de Tel Aviv, a spus o persoană informată pe această temă, pentru CNN.

Baza de informații din Glilot a fost evacuată marți după-amiază, a spus sursa, iar armata israeliană a pus în aplicare planuri de urgență pentru siguranța personalului din acele baze.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dialoguri academice despre Europa: Cum poate UE să-și păstreze identitatea

Academia Română va fi un spațiu pentru reflecție: „Penser l’Europe” adună elitele lumii pentru dezbateri cruciale Fundația Națională pentru Știință și Artă, sub egida Academiei...

Andres Iniesta se retrage din fotbal la 40 de ani!

Legendarul mijlocaș al Barcelonei, Andres Iniesta, își va anunța retragerea oficială din fotbalul profesionist pe 8 octombrie, la vârsta de 40 de ani. După o...

Septembrie, a treia cea mai slabă lună din 2024 pe segmentul de acțiuni, cu tranzacții de 1,2 miliarde lei

Bursa de Valori București a încheiat luna septembrie cu una dintre cele mai slabe performanțe ale anului, tranzacțiile pe segmentul de acțiuni totalizând 1,2...
Ultima oră
Pe aceeași temă