17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăLifestyleFoodTop 5 cocktailuri cu gin, de sezon

Top 5 cocktailuri cu gin, de sezon

Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de culinar, cu siguranță știți cât de importante sunt băuturile într-un meniu complet, nu-i așa? Ei bine, odată cu schimbarea anotimpurilor, pe lângă trecerea la garderoba de toamnă și redecorarea locuinței cu accesorii tematice, iată că puteți încerca rețete noi și în ale bucătăriei. În rândurile ce urmează ne propunem să vă sărim în ajutor prin a vă vorbi despre top 5 cocktailuri cu gin tonic, perfecte pentru acest sezon. Veți afla care sunt ingredientele ce le scot în evidență, dar și cum să le preparați, pentru un succes garantat. La final, cu siguranță vă veți impresiona toți apropiații cu măiestria dumneavoastră. Așadar, fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!

Deși vara este sezonul în care se iese cel mai mult în oraș și se stă la cocktail cu prietenii, asta nu înseamnă că toamna nu vă mai puteți bucura de activitatea favorită doar pentru că se strică vremea. Cu atât mai mult! Puteți încerca diverse rețete tematice acasă: cu fructe de sezon, în culori aprinse și cu arome care mai de care. În continuare, vă vom prezenta băuturile promise în speranța că vă vom inspira să creați și dumneavoastră propriile cocktailuri cu gin tonic. Și așa, vă garantăm că vă veți relaxa cu cei dragi în fiecare weekend. Dacă vă doriți să aflați cum puteți da un twist interesant băuturilor preferate, citiți în continuare.

Începem cu prima și cea mai ușor de obținut rețetă, și anume, gin tonic cu pere. Perele se numără printre fructele iconice ale toamnei, alături de mere și dovleci, desigur. Și, dacă nu știați, aflați acum că ele pot fi folosite și în cocktailuri de sezon, nu numai în deserturi. Tot ce aveți nevoie este un gin cu aromă de pere, apa tonică preferată și câteva condimente. Mixați ginul tonic cu un baton de scorțișoară și câteva bucățele de anason stelat și serviți alături de feliile de fructe. Mai puteți încerca și varianta cu gin clasic și felii de pere în pahar. Decizia stă la latitudinea dumneavoastră. Tot ce contează este că vă veți bucura pe deplin de aroma îmbietoare a cocktailului.

Trecem la următoarea rețetă și ajungem la cocktailul intitulat Twist de mere. Pentru o aromă cât mai potentă, vă recomandăm să alegeți merele roșii, zemoase și dulci. Tăiați-le în felii subțiri și lăsați-le deoparte până ce mixați ginul cu un cidru, în locul apei tonice. Folosind cidrul, nu numai că veți adăuga un plus de aromă, ci veți face și ca esențele de bază să se asorteze mai bine între ele. La final, puneți câte 2-3 felii de măr în pahar, alături de un baton de scorțișoară și serviți după bunul plac.

Cea de-a treia rețetă pune fructele roșii în lumina reflectoarelor. Pentru acest cocktail puteți folosi orice fructe doriți. Însă, noi vă recomandăm murele în mod special. Într-un bol, pasați câteva mure cu o frunză de salvie pentru o aromă deosebită. Turnați ginul tonic în pahar, alături de o lingură din siropul obținut și serviți după ce ați ținut băutura la rece. Pentru un boost de fructe, puteți adăuga și un strop de lichior de mure deasupra. Vă garantăm că acest cocktail vă va impresiona toți prietenii.

Continuăm enumerarea promisă și ne întâlnim cu cel de-al patrulea cocktail. Aici este vorba despre tonicul cu merișoare și portocale. Aflați că această băutură poate fi preparată și cu Aperol Spritz în locul ginului. Este un cocktail perfect pentru trecerea de la un anotimp la altul. Aromele fructelor vă vor aduce aminte de vară, pe când alcoolul ales vă va încălzi sufletul pe timp de vreme rece. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați băutura preferată cu puțin suc de merișoare și să garnisiți cu merișoare și felii de portocale fresh, pentru o aromă specială. Puteți pune în pahar și o umbreluță decorativă, ca să rămâneți cu sentimentul verii întipărit în minte.

Nu în ultimul rând, iată-ne ajunși și la cea de-a cincea rețetă. Ne-a mai rămas să vă povestim despre tonicul cu rozmarin și sirop de arțar. Deși, la început, această combinație vi se poate părea atipică, credeți-ne pe cuvânt că veți ajunge să o îndrăgiți cu timpul. Iată ce trebuie să faceți pentru a o obține. Alegeți un sirop de arțar cu arome naturale și rămurele de rozmarin cât mai parfumat. Puneți ginul în pahar, amestecați cu o linguriță de sirop, garnisiți cu rozmarinul și gata! Ați obținut un cocktail tare interesant. Iar dacă doriți ca aromele să fie și mai pregnante, aflați că puteți înlocui ginul și cu romul Bumbu. Această băutură va fi întruchiparea toamnei.

Acum că ați aflat care sunt cele mai fabuloase cocktailuri pentru acest sezon, ce spuneți? Sunteți gata să încercați una dintre rețete? Noi așa sperăm! Pentru și mai multe idei, nu ezitați să navigați mediul online.

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Bărbat care punea la dispoziție locuințe pentru practicarea prostituției, reținut de oamenii legii

Zece percheziţii domiciliare au efectuate luni, 30 septembrie, în județul Mureș, într-un dosar de proxenetism, un bărbat de 45 de ani fiind reţinut. Suspectul...

Aproximativ 600 de angajați de la Dacia s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Câți oameni vor pleca acasă

Aproximativ 600 de angajați de la fabrica de autovehicule Dacia de la Mioveni s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Dacia Mioveni a demarat, de la 1...

Ghid rapid pentru machiajul perfect în 5 pași

Când vine vorba de machiaj, simplitatea este cheia. Dacă te grăbești dimineața sau ai un eveniment neașteptat, e important să ai o rutină rapidă...
Ultima oră
Pe aceeași temă