12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăEconomieAproximativ 600 de angajați de la Dacia s-au înscris pe listele de concedieri voluntare....

Aproximativ 600 de angajați de la Dacia s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Câți oameni vor pleca acasă

Aproximativ 600 de angajați de la fabrica de autovehicule Dacia de la Mioveni s-au înscris pe listele de concedieri voluntare.

Dacia Mioveni a demarat, de la 1 octombrie, un program de concedieri voluntare, prin care angajații sunt recompensați cu sume importante în funcție de vechimea în fabrică.

Suma minimă acordată angajaților Dacia care sunt de acord cu plecarea voluntară este de 22.000 de lei, însă, ce care au o vechime mai mare în companie și au boli profesionale pot primi peste 200.000 de lei.

Conducerea fabricii a avizat plecarea a aproximativ jumătate din angajații înscriși pe listele de concedieri voluntare.

Dacia va acorda următoarele salarii compensatorii:

  • 22.000 lei – angajați care au mai puțin de 2 ani vechime;
  • 55.000 lei – angajați care au între 2 și 4 ani vechime;98.000 lei – angajați care au între 4 și 8 ani vechime;
  • 120.000 lei – angajați care au între 8 și 12 ani vechime;
  • 150.000 lei – angajați care au între 12 și 16 ani vechime;
  • 185.000 lei – angajați care au între peste 16 ani vechime;
  • 195.000 lei – angajați recomandări medicale de schimbare a locului de muncă sau situații de acest gen, indiferent de vechime.
  • 210.000 lei – angajați înregistrați cu boli profesionale sau accidente de muncă, indiferent de vechimea în companie.
Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Parlamentul se reuneşte pentru numiri la conducerea BNR, ASF şi CNA. Mugur Isărescu îşi continuă mandatul

Parlamentul României se va reuni marţi, de la ora 15:00, într-o şedinţă comună pentru a numi noii membri ai consiliilor de administraţie ale Băncii...

Cererea de reabilitare judecătorească a fratelui lui Traian Băsescu a fost admisă de instanța de judecată

Judecătorii Tribunalului Constanţa au admis, luni, cererea de reabilitare judecătorească formulată de Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu. Mircea Băsescu a fost eliberat condiţionat...

Concurența dintre hoteluri și Airbnb: Costuri ridicate și reglementări stricte versus acces facil și taxe minime

Deschiderea unui hotel implică nu doar o investiție financiară semnificativă, ci și obținerea a nu mai puțin de 14 avize și certificate necesare pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă