12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăInternaționalDoi pensionari români, prinși de vameși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii...

Doi pensionari români, prinși de vameși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro

Doi pensionari români au fost prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe Aeroportul din Munchen.

Vameșii au observat, inițial, un ceas de lux purtat de bărbat, un Patek Philippe personalizat, evaluat la 150.000 de euro.

Cei doi români în vârstă de 62 și 61 de ani au aterizat în capitala Bavariei cu o cursă care venea din Elveția. Ei au încercat să treacă prin zona vamală discret, dar ceasul bărbatului a atras atenția. După ce au trecut la verificări, vameșii au descoperit în bagaje un colier Cartier, confecționat din aur alb și decorat cu 614 diamante, onixuri și smaralde, având o valoare estimată la 488.000 de euro, potrivit Știri Diaspora.

Atât ceasul cât și colierul au fost confiscate imediat. Thomas Meister, reprezentantul biroului vamal din München, a spus că bunurile rămân sub sechestru până la soluționarea cazului.

Legislația vamală germană permit importul de suvenire fără taxe doar până la limita de 430 de euro per persoană. Pentru a-și recupera bijuteriile, cei doi pensionari vor trebui să plătească taxe de import de aproximativ 130.000 de euro.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...
Ultima oră
Pe aceeași temă