15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportFotbalFCSB anunță noua țintă! Gigi Becali i-a găsit înlocuitor lui Andrei Vlad

FCSB anunță noua țintă! Gigi Becali i-a găsit înlocuitor lui Andrei Vlad

Patronul FCSB, Gigi Becali, a confirmat transferul portarului ceh Lukas Zima (30 de ani) pentru iarnă, acesta urmând să vină de la Petrolul Ploiești.

FCSB se pregătește pentru următoarea perioadă de transferuri, iar Gigi Becali, patronul echipei, a dezvăluit că portarul ceh Lukas Zima va fi adus în iarnă pentru a întări compartimentul defensiv. Această mișcare este necesară în contextul în care Andrei Vlad, portarul de rezervă al echipei, va deveni liber de contract la finalul acestui an. Zima va fi adus pentru a-i face concurență lui Ștefan Târnovanu, titularul actual al echipei.

Lukas Zima, alesul lui Gigi Becali

Lukas Zima, în prezent portarul celor de la Petrolul Ploiești, este văzut ca o soluție solidă pentru a întări echipa FCSB în sezonul următor. Portarul ceh de 30 de ani, cu o înălțime impunătoare de 1.96 metri, a impresionat prin prestațiile sale în tricoul Petrolului, echipă care ocupă locul 3 în Superliga. Zima a ajuns la Petrolul în vara anului 2023, venind gratis de la echipa olandeză VVV-Venlo, și a reușit să mențină o formă consistentă, având 18 partide fără gol primit dintr-un total de 51 de meciuri jucate.

Gigi Becali a explicat la Prima Sport că Târnovanu rămâne în continuare prima opțiune pentru postul de portar, însă l-a criticat pentru unele ieșiri nesigure din jocul cu Sepsi, câștigat de FCSB cu 1-0. De aceea, aducerea lui Lukas Zima este văzută ca o soluție pentru a spori concurența la nivelul portarilor.

Detalii despre cariera lui Lukas Zima

Lukas Zima și-a început cariera de junior la Slavia Praga în Cehia și a fost ulterior legitimat la mai multe echipe din Italia, printre care Genoa, Reggiana, Venezia, Mantova, Perugia și Livorno. De-a lungul carierei sale, a acumulat experiență în mai multe campionate europene și a demonstrat o stabilitate în evoluții, atât în ligile din Italia, cât și în Olanda, unde a evoluat pentru VVV-Venlo înainte de a semna cu Petrolul.

FCSB își consolidează lotul pentru restul sezonului

FCSB a obținut recent o victorie importantă în deplasare la Sepsi, câștigând cu 1-0 și urcând pe locul 9 în clasament, la doar două puncte de CFR Cluj, echipa care ocupă locul 6. Singurul gol al partidei a fost marcat de Florin Tănase, iar echipa pare să înceapă să își regăsească ritmul, după un start de sezon ezitant.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Populația conectată la sistemul public de alimentare cu apă a crescut, dar milioane de oameni sunt în continuare fără acces

Anul trecut, un număr de 14,7 milioane de persoane din România erau conectate la sistemul public de alimentare cu apă, reprezentând 77,1% din populația...

VIDEO Un adolescent de 18 ani și-a pierdut viața într-un accident rutier

Un adolescent în vârstă de 18 ani și-a pierdut viața, după ce mașina pe care o conducea a intrat cu viteză într-un parapet de...

Rapid, implicată într-un litigiu la FIFA după transferul lui Boupendza

Rapid București a fost înștiințată oficial de FIFA cu privire la un litigiu legat de transferul atacantului gabonez Aaron Boupendza, Zamalek susține că jucătorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă