15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInternaționalExtrema dreaptă din Austria, dată câștigătoare a alegerilor parlamentare

Extrema dreaptă din Austria, dată câștigătoare a alegerilor parlamentare

Extrema dreaptă din Austria se îndreaptă spre un succes istoric în alegerile parlamentare de duminică din Austria, conform primelor estimări care au fost publicate de postul public de televiziune ORF.

Partidul Libertății din Austria (FPÖ), o formațiune de extremă dreapta, a câștigat alegerile parlamentare de duminică, conform proiecțiilor preliminare. Această victorie plasează FPÖ într-o poziție favorabilă pentru a încerca formarea unei coaliții guvernamentale, ceea ce ar marca prima ocazie din perioada postbelică în care acest partid ar putea guverna Austria.

Cu toate acestea, nu este sigur dacă FPÖ va reuși să găsească un partener de coaliție, întrucât celelalte partide principale din Austria au ezitat să colaboreze cu grupările de extremă dreapta. Rezultatul reflectă o creștere a susținerii pentru politicile populiste și naționaliste promovate de FPÖ, care s-au concentrat pe teme precum imigrația și securitatea națională .

Sub conducerea lui Herbert Kickl, Partidul Libertății din Austria (FPÖ) a obținut 29,1% din voturi la alegerile parlamentare, conform unei estimări realizate de institutul de sondare Foresight pentru ORF. Această performanță plasează FPÖ în frunte, devansând Partidul Popular Austriac (ÖVP) al cancelarului Karl Nehammer, care a obținut 26,2%, și Partidul Social-Democrat (SPÖ), care a obținut 20,4%. Rezultatele sugerează o schimbare semnificativă în peisajul politic austriac, însă rămâne de văzut dacă FPÖ va reuși să formeze o coaliție guvernamentală, având în vedere dificultățile tradiționale de a găsi parteneri din cauza orientării sale extremiste .

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Piața imobiliară din România, blocată într-o perioadă de stagnare: vânzările încetinesc, dar prețurile rămân ridicate

Piața imobiliară din România se confruntă cu o încetinire semnificativă, în contextul în care vânzările de apartamente scad, iar prețurile continuă să rămână la...

Ciclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru populație

Ciclonul mediteraneean Ashley va aduce ploi abundente și vijelii în toată țara până luni, au transmis meteorologii ANM. Se estimează că în anumite zone...

Cum ar putea arăta noua conducere a BNR. Votul urmează să aibă loc marți

Procesul de selecție pentru noua conducere a Băncii Naționale a României (BNR) devine din ce în ce mai contestat, în special în ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă