15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSocialȘcolile din 22 de localități vor fi închise luni, dacă situația o...

Școlile din 22 de localități vor fi închise luni, dacă situația o impune

Ministrul Educației a transmis că activitatea didactică va fi suspendată acolo unde situația o cere

Ministrul Ligia Deca a transmis într-o postare pe o rețea socială, că siguranța copiilor și a cadrelor didactice reprezintă o prioritate.

„Activitatea didactică cu prezenţă fizică va fi suspendată acolo unde situaţia o impune. Siguranţa copiilor şi a întregului personal din şcoli este prioritară şi solicit inspectoratelor şcolare să ofere şcolilor tot sprijinul de care ar putea avea nevoie în gestionarea eventualelor situaţii neplăcute pe care condiţiile meteo nefavorabile le-ar putea genera”.

Ministrul Deca a solicitat un număr unic de urgență pe care inspectoratele să îl pună la dispoziție, pentru ca oamenii să poată semnala situaţiile urgente, în care sunt implicați copii şi familiile lor.

Ligia Deca a enumerat și situațiile care trebuie monitorizate de către inspectorii şcolari generali din ţară. Aceștia trebuie să verifice unde există acces îngreunat către unităţile de învăţământ, lipsa alimentării cu energie electrică, gradul de afectare a infrastructurii educaţionale în urma averselor. Ei trebuie să transmită urgent către reprezentanţii Ministerului Educaţiei orice problemă care ar putea genera suspendarea sau desfăşurarea procesului educativ în sistem online/hibrid. Ministrul Educației a mai solicitat conducerii unităţilor de învăţământ, să verifice dacă echipamentele IT sunt deconectate de la sursele de alimentare cu energie electrică, pentru a evita defectarea acestora, în cazul întreruperii alimentării cu energie.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

România se confruntă cu o scădere demografică accentuată: Populația a scăzut cu peste 18% în ultimele trei decenii

În ultimii 30 de ani, România a înregistrat o scădere semnificativă a populației, estimările indicând o diminuare cu 20% a numărului de locuitori în...

Creșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în topul preferințelor

Thailanda, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană devin din ce în ce mai populare în rândul turiștilor români, având în vedere că cererea pentru vacanțe...

A murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa o fântână

Un bărbat din comuna Adâncata, din județul Suceava, a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa...
Ultima oră
Pe aceeași temă