23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalEstimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile din Europa de Est, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

De asemenea, estimările pentru recolta de rapiță au fost reduse pentru a cincea lună consecutiv.

Conform noilor estimări, statele membre UE ar urma să producă 8,9 milioane de tone de semințe de floarea-soarelui în 2024, cu 400.000 de tone mai puțin față de prognoza din luna precedentă, și semnificativ sub cele 9,8 milioane de tone obținute în 2023.

Ar urma să avem cea mai slabă producție din ultimii 15 ani

„Pe măsură ce recoltatul avansează, se confirmă o producție dezastruoasă de semințe de floarea soarelui, performanțele fiind așteptate să fie cele mai mici din ultimii 15 ani în Bulgaria și România”, se arată într-un raport publicat vineri de Strategie Grains.

Săptămâna trecută, sistemul MARS al Uniunii Europene, care monitorizează culturile agricole, și-a redus și el prognozele pentru recolta de floarea-soarelui, însă nu a oferit o cifră exactă.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...
Ultima oră
Pe aceeași temă