23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalSuburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de Hezbollah, forțând mii de locuitori să-și părăsească locuințele. Mulți dintre evacuați și-au găsit refugiu pe străzi, în piețe publice sau adăposturi improvizate, relatează AFP.

„Nu am apucat să împachetăm nimic, nici măcar haine. Nu ne-am imaginat vreodată că vom fi nevoiți să fugim așa brusc și să ne trezim pe străzi,” a declarat Naseef, unul dintre cei evacuați din zonă.

Atacurile aeriene au început după ce Israelul a ordonat evacuarea zonei, vizând, conform declarațiilor oficiale, cartierul general și depozitele de armament ale Hezbollah.

Raidurile au continuat pe parcursul întregii nopți, lăsând în urmă clădiri distruse, fum și flăcări.

Postul de televiziune Al-Manar, al Hezbollah, a difuzat imagini cu străzile acoperite de moloz și nori de fum deasupra cartierului Dahiyeh.

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general al organizației proiraniene din sudul Beirutului. Cu toate acestea, o sursă din interiorul grupării a confirmat că acesta este „în siguranță”.

Centrul Beirutului, în special Piața Martirilor, a devenit un loc de refugiu pentru familiile strămutate. Ezzedine, în vârstă de 55 de ani, și-a exprimat indignarea: „Ce a făcut poporul libanez să merite asta? Ei vor război, dar noi cu ce am greșit?”.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...
Ultima oră
Pe aceeași temă