28.6 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăInternaționalDescoperire macabră, după 16 ani! Rămășițele unei femei din Coreea de Sud...

Descoperire macabră, după 16 ani! Rămășițele unei femei din Coreea de Sud au fost găsite

Crimă macabră în Coreea de Sud. Cadavrul a fost descoperit 16 ani mai târziu, acesta fiind ascuns în ciment.

Rămășițele unei femei din Coreea de Sud au fost găsite după 16 ani

Un bărbat din Coreea de Sud a mărturisit că și-a ucis prietena și a ascuns cadavrul în ciment, la 16 ani de când aceasta fusese dată dispărută.

Bărbatul, acum în vârstă de 50 de ani, a recunoscut că a lovit-o mortal în timpul unei dispute, apoi a ascuns corpul într-o valiză, pe care a îngropat-o sub cărămizi și ciment pe balconul apartamentului său, conform BBC.

Cadavrul a fost descoperit luna trecută de un muncitor care efectua lucrări în apartament. Rămășițele, parțial conservate de valiză, au fost identificate prin analiza amprentelor. Ancheta a stabilit că femeia a murit în urma unei lovituri la cap cu un obiect contondent.

Bărbatul a continuat să locuiască în apartament timp de opt ani după incident, până când a fost arestat în 2016 pentru trafic de droguri, iar apoi l-a lăsat gol, folosind-ul doar ca spațiu de depozitare. Poliția a descoperit că femeia nu fusese dată dispărută decât la trei ani după moartea sa, deoarece familia pierduse legătura cu ea.

Descoperirea a fost posibilă după ce proprietarul apartamentului a început renovările, aducând la lumină misterul de lungă durată. Ancheta este în desfășurare, iar bărbatul urmează să fie acuzat de crimă.

Cazul Hwaseong din Coreea de Sud

Una dintre cele mai notorii crime din Coreea de Sud, care a șocat întreaga națiune, este cunoscută sub numele de Cazul Hwaseong, o serie de crime în serie care a avut loc între 1986 și 1991. Aceste crime au rămas nerezolvate timp de decenii și au fost comparate cu cazuri faimoase din alte părți ale lumii, cum ar fi crimele comise de Jack Spintecătorul.

Într-o perioadă de cinci ani, zece femei au fost ucise cu brutalitate în districtul Hwaseong, o zonă rurală din apropierea Seulului. Victimele, cu vârste cuprinse între 13 și 71 de ani, au fost găsite violate și strangulate, majoritatea cu propriile haine.

Crimele au avut loc într-un mod similar, ceea ce a indicat că era vorba de un criminal în serie, dar în ciuda eforturilor extinse ale poliției, cazul a rămas nerezolvat ani la rând.

Poliția a investigat zeci de mii de persoane, dar tehnologia limitată din acea vreme a făcut dificilă identificarea criminalului. Crimele au generat o atmosferă de teroare în Coreea de Sud, fiind o perioadă în care astfel de acte de violență erau extrem de rare.

Cazul a fost redeschis de mai multe ori de-a lungul anilor. Abia în 2019, datorită avansurilor tehnologice în analiza ADN-ului, poliția a reușit să facă o descoperire majoră. ADN-ul găsit pe una dintre victime s-a potrivit cu cel al unui bărbat pe nume Lee Choon-jae, care fusese deja încarcerat pentru o altă crimă. Lee a fost condamnat în 1994 pentru violul și uciderea cumnatei sale și a primit o sentință pe viață.

În timpul interogatoriilor ulterioare, Lee Choon-jae a mărturisit că a comis nu doar cele 10 crime din Hwaseong, ci și alte patru, pe care autoritățile nu le-au atribuit inițial seriei de crime. În mod incredibil, Lee a rămas liber în timpul investigațiilor inițiale, în timp ce poliția a suspectat și torturat un alt bărbat, care a fost ulterior exonerat.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Meciul dintre Atalanta și Como a fost amânat din cauza terenului impracticabil

Meciul dintre Atalanta și Como a fost amânat din cauza condițiilor dificile ale terenului. Partida dintre Atalanta și Como, programată inițial luni seara, la ora...

Descoperire macabră în largul coastelor Senegalului: Cel puțin 30 de cadavre în descompunere au fost găsite pe o ambarcațiune

Cel puțin 30 de cadavre în descompunere au fost găsite pe o ambarcațiune în largul coastelor Senegalului, potrivit autorităților militare, transmite bbc.com.Marina a fost...
00:00:48

VIDEO Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, se întâlnesc la New York

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit cu prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, la New York, marcând a treia lor întâlnire bilaterală din acest an. Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă