27.8 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSocialJustițieUltimă oră: Fosta soție a lui Dan Adamescu, Carmen Palade, și fiul...

Ultimă oră: Fosta soție a lui Dan Adamescu, Carmen Palade, și fiul său din prima căsătorie cu un cetățean arab, Rani MaKie Palade, au fost trimiși în judecată de procurori pentru o fraudă imensă.

Fosta soție a lui Dan Adamescu, Carmen Adamescu, și fiul său, Rani MaKie Palade, au fost trimiși în judecată la Tribunalul București de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru o serie de infracțiuni economice, printre care delapidarea. Dosarul a fost înregistrat pe 19 septembrie 2024 și se află în faza de fond la Secția I Penală a Tribunalului București.

Rani Mackie Palade, fiul lui Carmen Palade fosta soție a lui Dan Adamescu

Conform informațiilor disponibile pe portal, Carmen Adamescu și Rani MaKie Palade, împreună cu companiile Pall D’Or Con S.A. și Tycoon House Development S.R.L., sunt acuzați de delapidare în baza articolului 295 din Codul Penal, cu trimiteri la articole ce se referă la circumstanțe agravante și complicitate. Acțiunile de delapidare ar fi avut un impact considerabil asupra Unirea Shopping Center SA, parte civilă în acest proces. Surse apropiate RL au declarat că frauda se ridică la peste 20 de milioane de euro, dintre care 15 milioane de euro ar fi atribuiți lui Carmen Adamescu și 5 milioane de euro fiului său, Rani.

Detalii juridice ale cazului

În speța de față, inculpații sunt acuzați de delapidare în formă continuată, conform articolului 295 alin. 1 din Codul Penal, raportat la articolul 308 și cu referire la articolul 309, care agravează situația prin includerea de fapte cu consecințe deosebit de grave. De asemenea, articolul 35 alin. 1 din Codul Penal este invocat, subliniind caracterul repetat al faptelor, iar articolul 48 alin. 1 indică posibile forme de complicitate.

Procesul se află în stadiul de fond, ceea ce înseamnă că instanța urmează să analizeze probele și să se pronunțe asupra vinovăției sau nevinovăției inculpaților.

Carmen Adamescu și moștenirea imperiului Adamescu

Carmen Adamescu a fost implicată anterior în mai multe procese legate de delapidarea moștenirii lăsate de fostul său soț, Dan Adamescu, cunoscut om de afaceri și magnat imobiliar, decedat în condiții suspecte în custodia statului român în ianuarie 2017. De-a lungul anilor, Carmen Adamescu a deținut roluri cheie în mai multe afaceri ale familiei, inclusiv în gestionarea Unirea Shopping Center, unul dintre cele mai cunoscute centre comerciale din România.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Veste excelentă pentru Drăgușin! Românul va fi titular în Europa League

Radu Drăgușin a fost anunțat titular în partida dintre Tottenham și Qarabag, în meciul de debut din Europa League. În debutul său în Europa League,...

Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal la China Open!

Gabriela Ruse a obținut calificarea pe tabloul principal al turneului WTA 1000 de la Beijing, unde va concura alături de alte trei românce: Ana...

Căruță în care se aflau patru persoane lovită de o mașină. Un bătrân a murit

Un accident tragic a avut loc pe un drum din județul Brașov, în care un bătrân de 72 de ani și nepoții săi au...
Ultima oră
Pe aceeași temă