16.1 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Iarnă severă în Africa de Sud. Numeroase drumuri au fost blocate,...

VIDEO Iarnă severă în Africa de Sud. Numeroase drumuri au fost blocate, iar oamenii au rămas captivi în mașini

Vremea a creat haos în Africa de Sud, unde locuitorii din Johannesburg s-au trezit în mijlocul unei ierni neobișnuit de severe. A nins atât de mult încât zeci de mașini au rămas blocate pe drumuri, iar șoferii au fost nevoiți să petreacă noaptea în vehiculele lor. Autoritățile au intervenit oferind pături, băuturi calde și alimente pentru a ajuta oamenii prinși în troiene.

Fenomenul, descris ca unul extrem de rar, a luat prin surprindere inclusiv meteorologii, care au raportat strat de zăpadă de până la doi metri în unele zone. Numeroase drumuri au fost blocate, inclusiv una dintre principalele autostrăzi ale țării, N3, care face legătura între Johannesburg și Durban. Ninsorile au început vineri noapte și au continuat să paralizeze traficul, echipele de urgență intervenind neîntrerupt pentru a ajuta persoanele înzăpezite, unele dintre ele rămânând blocate chiar și timp de șapte ore.

Echipele de intervenție din Africa de Sud au distribuit pături și mâncare caldă oamenilor blocați în mașinile lor din cauza ninsorilor abundente. În plus, autoritățile au luat măsuri suplimentare, închizând trei puncte de frontieră spre Lesotho din cauza condițiilor periculoase. Organizația de siguranță rutieră Arrive Alive a informat pe platforma X că în unele zone stratul de zăpadă a ajuns până la doi metri grosime.

Meteorologii avertizează că sunt așteptate noi ninsori, iar mai multe regiuni ale țării sunt sub avertizări meteo pentru acest fenomen rar și extrem.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Adolescentă la volan urmărită de poliție pe străzile din București. A avariat cinci mașini

O tânără de 17 ani a fost urmărită în trafic de polițiști pe străzile din București. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 3 dimineața,...

Crin Antonescu: Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea conducerii Partidului Național Liberal

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat într-o emisiune la Antena 3 că, în opinia sa, Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea...

Două persoane au fost atacate de urs în Brașov și au ajuns la spital

Două persoane au fost atacate de un urs, duminică seară, în localitatea Crizbav din județul Brașov. Victimele sunt o fată de 14 ani, însărcinată...
Ultima oră
Pe aceeași temă