15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportFotbalMomente grele pentru Duckadam! „Eroul de la Sevilla” a intrat în operație...

Momente grele pentru Duckadam! „Eroul de la Sevilla” a intrat în operație pe cord deschis

Fostul mare goalkeeper Helmut Duckadam, legendarul erou al Stelei din Liga Campionilor, traversează un moment extrem de complicat din punct de vedere medical.

Helmut Duckadam a ajuns în această dimineață la Spitalul Universitar din București pentru a suferi o intervenție pe cord deschis, potrivit Gazeta Sporturilor. Intervenția are ca scop tratarea unor probleme serioase legate de aortă, parte a unei serii de dificultăți cardiovasculare cu care fostul mare portar se confruntă de ani buni.

Problemele de sănătate ale lui Duckadam continuă

Duckadam, cunoscut pentru prestația sa remarcabilă în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, a mai trecut prin mai multe intervenții chirurgicale de-a lungul timpului. În 2012, el a suferit două operații majore pentru a-i fi îndepărtat un cheag de sânge din antebraț și pentru a i se trata un anevrism arterial. Aceasta din urmă a inclus montarea unor stenturi și a unei proteze vasculare, intervenție extrem de complicată ce a durat aproximativ 9 ore.

În ultimele zile, Duckadam a resimțit din nou probleme serioase de sănătate, care l-au determinat să se supună unei noi operații. Problemele de sănătate ale fostului portar sunt cu atât mai grave cu cât au început imediat după celebra finală din 1986, unde Duckadam a apărat patru penalty-uri în fața jucătorilor Barcelonei.

Într-o declarație din 2019, Duckadam a povestit despre dificultățile cu care se confruntă zilnic: „E greu… Dacă ai probleme de sănătate, așa cum am eu, chiar e dificil, dar nu avem ce să facem. Eu am avut opt operații grele, complicate. Opt! Nu e atât de plăcut când știi asta… În fiecare dimineață iau un pumn de pastile. Nu exagerez! Am 20 de medicamente pe care trebuie să le iau zilnic”, a spus el pentru gsp.ro.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Aproximativ 6.000 de incidente de securitate zilnice la domeniile „.ro”. Digitalizarea și AI, esențiale pentru viitor

Aproximativ 6.000 de incidente de securitate cibernetică au loc zilnic la domeniile ".ro", a anunțat miercuri Victor Vevera, directorul general al Institutului Național de...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă