13.2 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăPoliticăElena Lasconi, despre Klaus Iohannis: "Se gudură pe lângă PSD"

Elena Lasconi, despre Klaus Iohannis: „Se gudură pe lângă PSD”

Elena Lasconi, liderul USR, a făcut o declarație critică la adresa președintelui Klaus Iohannis, acuzându-l că folosește Partidul Național Liberal (PNL) și că se apropie de Partidul Social Democrat (PSD) pentru a obține sprijin în vederea adoptării unei legi favorabile lui.

Lasconi a susținut că Iohannis nu a arătat respect față de Parlament pe parcursul mandatului său, dar acum ar încerca să se folosească de acesta pentru scopuri personale.

Aceasta a subliniat că președintele ar urmări astfel să influențeze adoptarea unei legi care l-ar avantaja în viitor, fără a oferi însă detalii despre natura legii la care se referă.

Mesajul Elenei Lasconi

„Klaus Iohannis, președinte al României, nu a venit nici măcar o singură dată în fața Parlamentului să vorbească despre lista lungă de teme importante pentru societatea românească. Acum, folosește PNL și se gudură pe lângă PSD ca Parlamentul pentru care n-a avut pic de respect să dea o lege pentru el! Tupeu nemărginit.

Îi rog pe liberalii care au mai rămas în PNL să nu devină marionete ale unui președinte care ne-a păcălit pe toți. Să nu susțină proiectul de lege depus de unii din PNL, proiect care i-ar permite lui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare.

Pot înțelege că PSD va executa ordinele lui Iohannis, pentru că îi datorează venirea la guvernare, dar nu pot înțelege tupeul și cinismul dus la extrem.

Mandatul președintelui a fost unul contrareformist, nu este de mirare că a ajuns să-l copieze pe Ion Iliescu, tătucul statului mafiot care îi asuprește pe români de 35 de ani.

În ultimul an, propaganda iohannistă ne-a asigurat că președintele are nenumărate opțiuni de a-și continua cariera la nivel internațional, însă iată că realitatea era alta. În realitate, Iohannis este un politician mediocru și toată lumea – și la NATO, și la UE – a înțeles că un personaj atât de leneș și fără pic de consistență nu poate ocupa un rol important. De altfel, el nu a primit nici măcar un post de reprezentare la UE.

Cum e posibil ca Parlamentul României să se preocupe acum, pe final de mandat, de o lege specială pentru Iohannis, când de luni, ba chiar de ani, „îngroapă” proiectele USR care chiar au importanță pentru români, cum sunt corectarea nedreptăților din legea pensiilor, tăierea pe bune a pensiilor speciale, scăderi de taxe?

PNL să nu uite că Parlamentul este al României, NU al lui Iohannis! PNL să nu uite că românii au votat la referendum, în 2009, scăderea numărului de parlamentari la 300. După 15 ani, avem tot 466. Asta nu era o prioritate?”, a scris Elena Lasconi, pe pagina sa de Facebook.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU

  1. Foarte adevarat tot ce zice Elena lasconi despre Iohannis!
    Oftica cea mare a derbedeilor politici mincinosi si ipocriti care-si spun in bataie de joc ”liberali”, a fuhrerului lor suprem Iohannis-un escroc imobiliar cercetat in cel putin 17 dosare(”clasate”), precum si a gunoaielor lor pupincuriste de la Evenimentul Zilei si de-aiurea, are radacini mult mai adanci decat succesul pesedist reprezentat de numirea Roxanei Mînzatu in cea mai inalta functie in care a ajuns vreodata un roman la UE!
    In primul rand ii turbeaza refuzul PSD de a-l sustine pe Iohannis in vederea ocuparii unei functii inalte la UE.
    In al doilea rand, Iohannis vrea sa candideze pentru un scaun in Senatul Romaniei (dupa modelul Iliescu), dar PSD si Ciolacu refuza modificarea legii care il impiedica pe sa candideze la alta functie cat timp e presedinte in exercitiu, si nici nu vor sa auda de adoptarea unei legi noi exclusiv pentru excursionistul nr.1 al Patriei!
    Astfel Iohannis risca sa ramana fara pic de imunitate, iar asta inseamna pentru el si nevasta-sa..puscarie!