13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăȘtiințăNASA avertizează: un asteroid se apropie de Pământ

NASA avertizează: un asteroid se apropie de Pământ

NASA a emis o alertă cu privire la asteroidul 2024 ON, considerat „potențial periculos”, care se va apropia de Pământ marți.

NASA avertizează: un asteroid se apropie de Pământ

Deși asteroidul, care măsoară aproximativ 290 de metri în diametru, nu va fi vizibil cu ochiul liber, fiind nevoie de un telescop pentru a-l observa, evenimentul va coincide cu un spectacol ceresc vizibil în Europa și Africa.

Asteroidul se va apropia la o distanță de mai puțin de un milion de kilometri de Pământ, o distanță relativ mică în termeni astronomici, dar totuși sigură.

Potrivit NASA, acesta se deplasează cu o viteză de aproximativ 40.000 de kilometri pe oră. A fost observat pentru prima dată de Programul de observare a obiectelor apropiate de Pământ (NEO), care monitorizează astfel de obiecte din spațiu.

Ultima dată când asteroidul 2024 ON a trecut pe lângă Pământ a fost în 2013, iar NASA preconizează că va mai reveni în 2035.

NASA, Agenția Națională pentru Aeronautică și Spațiu a Statelor Unite, este una dintre cele mai importante organizații de cercetare spațială din lume, având un impact semnificativ asupra științei și tehnologiei moderne. Înființată pe 29 iulie 1958, NASA a fost creată ca răspuns la provocările și oportunitățile generate de explorarea spațiului, în special în contextul competiției Spațiale cu Uniunea Sovietică.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă