19 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialAvantajele acoperişului ceramic TONDACH

Avantajele acoperişului ceramic TONDACH

Pe lângă importantul său rol estetic, acoperişul are sarcina de a proteja casa de apa cauzată de ploi şi a spaţiului de dedesubt de frig, fiind şi un element structural principal. Acoperişul ceramic reprezintă o soluţie optimă pentru casele care au în vedere un acoperiş înclinat. Avantajele sunt considerabile, în primul rând datorită durabilităţii mari a acestor învelitori, precum şi a confortului la interior obţinut în cazul utilizării unor materiale naturale.

Vom trata posibilitatea alegerii unei arhitecturi cu specific românesc, a uneia interbelice, a uneia moderniste, a unui stil rustic sau chiar a unei arhitecturi mediteraneene, ale căror elemente definitorii se regăsesc şi la noi în ţară. Toate au ca specific acel acoperiş a cărui învelitoare este ţigla ceramică TONDACH şi care se deosebeşte prin prestanţă şi prin nobleţea materialului. Este un produs natural, realizat numai pe bază de materiale naturale (argilă, apă, aer şi foc), autentic, care nu simulează şi nici nu imită iar prin însăşi natura sa, creează un stil, o personalitate. Pornind de la alegerea unei învelitori tip ţiglă, care să „comunice” şi să întregească întregul ansamblu în linia arhitecturală aleasă, arhitectul trebuie să ţină cont de mai multe aspecte: forma acoperişului, care conferă personalitatea dorită, panta acestuia, materialul ales, forma plăcilor ceramice, culoarea în consonanţă (asemănare sau contrast) cu ansamblul volumului, textura (mat, lucios), durata de viaţă şi rentabilitatea materialului (costul raportat la durata de viaţă), importanţa termoenergetică pe care o are termoizolaţia.

Se ştie că un procent foarte mare al pierderilor de căldură se produce prin acoperiş. De aceea, izolarea acestuia este ­deosebit de importantă. Avantajul deosebit al acoperişurilor înclinate este  că asigură în mod natural un tampon termic.

În funcţie de zona de amplasare, acoperişul trebuie să reziste în caz de vânt puternic, zăpadă şi gheaţă, dar şi să fie un izolator termic şi fonic. Cel din ţiglă ceramică fiind greu, prezintă şi o stabilitate mare iar ţiglele ceramice sunt rezistente la căldură, incendii şi îngheţ, aerisirea bună asigurând uscarea aerului în interior.

Este de remarcat că în cazul ţiglei ceramice, durata de viaţă este de 80 – 100 de ani iar ţigla oferită de TONDACH România beneficiază de o garanţie de 33 de ani. Durabilitatea foarte mare şi, în special, preţul mult mai avantajos comparativ cu alte soluţii fac din ţigla ceramică o soluţie extrem de avantajoasă, în condiţiile actuale de criză. Ţigla ceramică poate fi o soluţie „pentru toate buzunarele”, existând şi produse care conferă maximum de eleganţă. Este de notat că această învelitoare se poate propune pentru orice stil şi tip de proiect de casă, de la cea clasică, la una rustică sau modernă, cu acoperiş foarte spectaculos în multe ape. În ceea ce priveşte soluţiile economice, TONDACH România propune ţigla premium de dimensiuni mari, XXL, care prezintă nenumărate avantaje, între care: preţ extrem de competitiv pe metru pătrat (se folosesc începând de la 8,8 buc. de ţiglă pe mp), consum redus de material lemons pentru şarpantă, consum redus de manoperă, manipulare rapidă, uşurinţă în montaj, greutate redusă pe mp etc.

Diversitatea si caracteristicile utilizării acoperişului ceramic nu fac decât să-i fie recunoscută distincţia între tipurile de învelitori. Dacă adăugăm şi certificarea de calitate europeană Natureplus, care distinge produsele ecologice de calitate superioară în cazul ţiglelor TONDACH, nu ne rămâne decât să conchidem că aceasta este soluţia momentului pentru acoperişuri. 

Design, confort şi economie

Un acoperiş din ţiglă ceramică   reprezintă o premiză extrem de solidă astfel încât casa să prezinte un design special, şi să beneficieze de confort maxim şi toate acestea pe bani puţini. În plus, acoperişul din ţiglă ceramică ­TONDACH oferă casei personalitate, distincţie şi autenticitate, inspirând încă de la simpla privire din exterior căldura şi ospitalitatea, atât de dorite în decorurile interioare. Unitatea stilului este asigurată prin folosirea plăcilor de gresie şi faianţă precum şi a altor decoraţiuni şi accesorii ceramice la interior. Materia primă folosită este argila arsă, culorile sunt naturale, fără adaos de substanţe chimice. Există şi varianta ţiglelor ceramice engobate, acoperite cu un smalţ de culoare, cu care se pot realiza acoperişuri prezentând un design special ce poate imprima casei un farmec aparte, de la cel clasic şi sobru, la cel mediteranean  sau modern în culori vii.

Posibilitatea amenajării unei mansarde

Acoperişul înclinat  cu învelitoare din ţiglă ceramică prezintă un design spectaculos şi asigură spaţiului  aflat dedesubt un confort sporit, dar şi o volumetrie specială. Se poate astfel amenaja şi decora o  mansardă care,  iluminată prin montarea de ferestre sau lucarne, să ofere locuitorilor o calitate a vieţii complet nouă. În foto, Casa Geiger din Sibiu, o vilă tradiţională interbelică, a cărei renovare a oferit posibilitatea amenajării mansardei, unde au fost plasate birourile. De altfel, spaţiile mansardate, cu o volumetrie specială ce le conferă o spectaculozitate foarte mare, se pretează foarte bine atât la amenajarea unor spaţii deschise tip loft, cât şi pentru alte funcţiuni, cum sunt dormitoarele, băile, bucătăriile şi chiar birourile, cum a fost în cazul de faţă.

Vilă interbelică cu acoperiş ceramic TONDACH tip solz, în zonă rezidenţială din Bucureşti. Renovare: TAVI COM PROD SERV (www.tavicom-acoperişuri.ro)

Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...

Zelenski țintește NATO, UE și puterea armelor

Kievul rămâne secret cu privire la conținutul unui „plan de victorie”, pe care Zelenski vrea să-l discute întâi cu Joe Biden, săptămâna viitoare Pe lângă invitația...
Ultima oră
Pe aceeași temă