9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăGDPRTrucuri pentru a-ţi micşora porii de pe faţă

Trucuri pentru a-ţi micşora porii de pe faţă

Femeile ar face aproape orice pentru a reduce mărirea porilor de pe faţă. Din fericire, există mai multe soluţii pe care le putem adopta pentru a scăpa de porii mari care par inestetici şi dau un aspect bătrânicios pielii.

1. Exfoliază-te des

Foloseşte-te de măştile de faţă exfoliante care te pot ajută să îţi cureţi tenul în profunzime şi să îl hidratezi. Esteticianul Renne Rouleau, ne sfătuieşte să folosim cât mai des posibil astfel de măşti deoarece ajută la curăţarea porilor şi la micşorarea acestora.

2. Păstrează-ţi tenul curat

Cu siguranţă nu este un lucru uşor de făcut, în special când toată ziua eşti pe drumuri şi eşti expusă factorilor de mediu. Conform dermatologului Kavita Mariwalla, ar trebui să ne curăţăm tenul cu o loţiune tonică cu un pH echilibrat cam de două ori pe zi.

3. Foloseşte creme cu factori de protecţie

Expunerea la razele ultraviolete pot dăuna pielii. În timp, acest lucru poate duce la reducerea producţiei de celule ceea ce conduce la mărirea porilor.

4. Creme pe bază de retinol

Dermatologul Debra Jaliman, sugerează să aplicăm pe faţă produse pe bază de retinol pentru a reduce coeziunea celulelor epidermice şi pentru a putea elimina impurităţile din pori.

5. Fă un tratament cu aburi

Deschiderea porilor cu ajutorul aburilor poate fi o soluţie bună pentru a reda tenului un aspect întinerit. Cecilia Wong, ne sfătuieşte să combinăm apă fierbinte, cu petale de trandafir, lavandă, rozmarin şi busuioc. Ne aplecăm deasupra vasului şi ne punem un prosop pe cap. Timp de 5 minute rămânem deasupra aburilor după care tamponăm faţa cu un prosop.

6. Şterge-te pe faţă după fiecare oră de sport

Dacă îţi cureţi faţa cu ajutorul unor serveţele umede, vei împiedica înfundarea porilor. Ţine în geanta ta de sport, serveţele umede cu acid salicilic pentru o curăţare profundă, sugerează dermatologul Michael Lin.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă