10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăGDPREfectele pozitive ale trandafirilor pentru grădina ta: Multă culoare şi un mare...

Efectele pozitive ale trandafirilor pentru grădina ta: Multă culoare şi un mare efect estetic

Grădinăritul poate părea un hobby pentru cei ce nu l-au avut până acum. E mai mult de atât, dar asta nu trebuie să te sperie deloc. Grădinăritul a ajuns la stadiu de artă şi asta nu mai este o noutate.

Fie ai deja o grădină, fie abia o construieşti sau poate chiar ai nevoie de câteva idei ingenioase care să te ajute să faci modificări în grădina ta – trebuie să priveşti situaţia în ansamblu.

Asemenea pictorului, care aşterne culorile pe pânză, sperând ca rezultatul final să fie o capodoperă – grădina ta are nevoie de plantele potrivite pentru a-şi atinge apogeul frumuseţii.

Şi, cum orice grădină are o “piesă de rezistenţă” – trebuie să alegi şi tu o floare care să aducă un plus de valoare şi să reprezinte măreţia spaţiului verde. Trandafirii teahibrizi de la FamousRoses.eu cuceresc podiumul trandafirilor cu un colorit aparte. Trandafirul “Charles de Gaulle” are o nuanţă specială de liliachiu şi un parfum care seduce chiar şi cele mai exclusiviste gusturi. Şi, pentru că centrul grădinii este, de fapt, cel care se bucură de atenţia maximă, poţi să-l evidenţiezi plantând acolo trandafirul cu flori mari Charles de Gaulle de la FamousRoses.eu. Marchează punctul central al grădinii cu flori de nuanţe relativ apropiate, încearcă să eviţi o discrepanţa cromatică. Dacă optezi pentru trandafiri, poţi să alegi o mulţime de nuanţe şi dimensiuni şi să-i plantezi, astfel încât timpul lor de înflorire, formele, culorile şi mărimile să se completeze armonios.

Poţi planta “accidental” trandafiri cu flori mai mici şi spre marginea grădinii. Stilul grădinilor franţuzeşti se axează pe cultivarea tuturor plantelor într-o anumită ordine (forme geometrice, decoraţiuni centrale, etc), iar cel american vizează plantarea florilor pe margine încadrând, astfel, complet spaţiul verde alocat grădinii. Trebuie să ţii cont şi de asta! Să alegi exact stilul care te reprezintă – cu toate că fiecare sezon aduce cu sine oportunităţi de schimbare.

Un aspect extrem de important ar mai fi gazonul. Trebuie să alegi corect din prima tipul de gazon, pentru că odată plantat, nu mai poţi să îi schimbi conturul şi nivelul. După ce ai plantat gazonul îţi poţi delimita, într-un mod original, spaţiile în care vrei să pui trandafirii. De obicei, delimitările se fac cu ajutorul bordurilor (de cele mai multe ori acestea se vopsesc în alb). Dar, există şi plante specifice, de dimensiuni mai mici, ce pot fi plantate pentru a încadra alte flori, ulterior.

Per total, “tabloul” de amsamblu al grădinii tale trebuie să arate cât mai natural. În funcţie de poziţionare şi gradul de luminozitate trebuie să ştii cum să plantezi comorile ce mai târziu vor da farmec grădinii. Trandafirul cu flori mari Charles de Gaulle are nevoie de soare – aşa că, alege-i un loc în care să beneficieze din belşug de lumină. Şi, pentru că înfloreşte repetat din luna mai şi până la primul îngheţ, va fi pata de culoare de care are nevoie grădina ta.  

Asigură-te doar că-i alegi “companioni” pe măsură frumuseţii sale. FamousRoses.eu îţi pune la dispoziţie o gamă impresionantă de soiuri de trandafiri. Documentează-te şi grădina ta va înflori mai frumos ca oricând!   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă