21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. O tanara suceveanca vrea sa stopeze saracia din Romania prin campania...

VIDEO. O tanara suceveanca vrea sa stopeze saracia din Romania prin campania devenita virala pe internet – #EuTeAjut! (P)

1 din 2 copii din Romania traiesc in saracie conform ultimelor statistici ale Uniune Europene! Cred ca putem schimba asta prin campania #EuTeAjut, care se bazeaza pe efectul domino. Succesul in viata este determinat de numarul persoanelor pe care le ajuti, a declarat initiatoarea campaniei, Andra Olarean.

Circula in ultima luna pe internet un VIDEO, care e devenit imediat viral! Mii de oameni au apreciat initiativa si o multime de tineri s-au alaturat imediat!

 

Campania #EuTeAjut te indeamna sa ajuti un tanar talentat sau un copil nevoias, oferindu-i un serviciu gratuit, invatandu-l ceva sau împartasind impreuna, o zi de neuitat. Apoi, trebuie să postezi pe facebook o fotografie reprezentativa cu titlul #EuTeAjut si sa nominalizezi alte 2 persoane, care sa faca acelasi lucru! Astfel, inainte sa-ti dai seama, sute de mii de copii vor primi ajutor.

Andra Olarean, initiatoarea campanie #EuTeAjut are o experienta vasta in activitati de voluntariat. A ajutat peste 10 mii de copii necajiti din Bucovina in ultimii 5 ani, prin activitatile filantropice initiate. Am contactat-o telefonic si a fost dechisa sa ne acorde urmatorul scurt interviu.

Aveti doar 29 de ani, foarte tanara pentru acest timp de preocupari. De ce voluntariat?

Cred cu tarie ca nimeni nu ar trebui sa sufere de pe urma realitatii sociale.

Pana la urma, ce vina are un copil ca s-a nascut intr-o familie, care desi il iubeste, nu ii poate oferi o educatie propice si siguranta zilei de maine?

Eu sunt si notar public, fac asta din pasiune, iar prin campaniile umanitare pe care le realizez nu am strans niciodata bani. Prefer sa colectez jucarii, hainute, carti sau alte bunuri, pe care sa le ofer celor saraci. Mai multe informatii despre campaniile mele umanitare puteti gasi pe site-ul www.doneazaojucarie.ro

De unde a venit ideea campaniei #EuTeAjut, atat de apreciata pe internet?

Totul a inceput cand m-am hotarat sa ofer gratuit accesul la o sala de fitness unde sunt asociat, tinerilor, care nu au nici un venit, pe termen nelimitat. Atunci m-am gandit: cum ar fi, daca ar face si altii la fel?

 Un profesor ofera meditatii gratuit unui copil nevoias, un hairstylist aranjeaza o tanara domnisoara, servicii, pe care le poti face, fara a avea nevoie de bani.

De asemenea, cred ca cel mai mare bine pe care il poti face unei persoane este sa il inveti o meserie! Un bucatar invata un baiat talentat, un antreprenor initiaza un tanar, o manichiurista invata o tanara si tot asta.  Acesta campanie vine din dorinta de a influenta pozitiv viata cuiva, fiindu-i menor.

Dar daca nu sti ce il poti invata si nici nu ai o profesie de asa natura, ca sa oferi un serviciu, de exemplu esti contabil, cum poti participa la campanie?

Simplu, ii oferi o zi de neuitat! Il duci intr-un parc de distractii sau la cinematograf, de exemplu. Poti sa ii indeplinesti un vis, sa ii cumperi ceva sau sa il ajuti, pur si simplu.

Am cunoscut recent o mama cu doi copii minori, care dintr-un venit total lunar de 1200 de lei,  600 de lei era chiria intr-o camera minuscula. Am ajutat-o, injumatatindu-i cheltuielile! I-am o garsoniera cu o chirie de 300 de lei lunar, in Radauti, unde locuieste.

 Sunt o multime de moduri in care poti ajuta. Pentru ca am primit sute de mesaje, in acest sens, am scris pe blogul personal, articole despre cum poti fi de folos cuiva http://andraolarean.ro/category/voluntariat/ 

 

Dupa ce o persoana ajuta pe cineva, ce trebuie sa faca mai exact?

 

Sa posteze pe facebook o fotografie reprezentativa si sa scrie urmatoarele: Am  participat la campania #EuTeAjut, ajutandu-l/ invatandu-l/ împartasind impreuna, o zi de neuitat  pe.. si nominalizez la randul meu, pe X și Y.

Astfel, sute de mii de copii vor primi ajutor.

Informatii depre campanie gasiti pe grupul de pe facebook #EuTeAjut,pagina mea de facebook Andra Olarean si pe site-ul personal www.andraolarean.ro

Pentru alte informatii pentru mass-media: andra.olarean@gmail.com

                                                                 0748/558.335

Cele mai citite

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...

România, a doua cea mai rapidă evoluție economică din UE, după Polonia

În ultimele două decenii nivelul PIB-ului per capita a crescut puternic în majoritatea țărilor care au aderat la UE (2004-primul val, 2007-al doilea val...

Spitalul Foișor, date de ultimă oră despre starea lui Florin Piersic

În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a lui Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă