17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Ceviche

Reţeta zilei: Ceviche

Este o reţetă originară din Peru sau Ecuador cu bucăţi de peşte şi fructe de mare marinate în suc de citrice, în special lime şi lămâie. Aciditatea sucului macerează carnea, care poate fi consumată fără a fi gătită.

INGREDIENTE:

  • 800 g file proaspăt de cod
  • 200 g creveţi decorticaţi
  • o jumătate de cană de suc proaspăt de lime
  • o jumătate de cană de suc proaspăt de lămâie
  • una-două roşii tocate
  • un avocado tăiat
  • un ardei iute tocat
  • o jumătate de ceapă roşie tocată
  • două linguriţe de sare
  • un vârf de cuţit de oregano uscat
  • un vârf de cuţit de boia foarte iute
  • frunze de coriandru

MOD DE PREPARARE:

Taie peştele în cuburi cu latura de aproximativ un centimetru. Rupe creveţii în bucăţele.

Într-un castron, amestecă toate ingredientele, cu excepţia frunzelor de coriandru. Acoperă vasul şi pune-l în frigider. După o oră, amestecă din nou, apoi mai lasă în frigider alte două ore să se pătrundă aromele.

Înainte de servire, ornează cu frunze de coriandru.

Poftă bună!

 

 

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...
Ultima oră
Pe aceeași temă