9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRețetă de weekend: Lipie cu humus de casă și leurdă

Rețetă de weekend: Lipie cu humus de casă și leurdă

Leurda, o savoare aparte de sezon, merită luată în considerare dacă vreți ceva proaspăt, aromat și ușor pe mesele voastre.

Ingrediente

– 500 g năut
– 3 linguri tahini (pastă de susan);

– 6 linguri ulei de măsline
– 3 – 4 căței de usturoi

– Zeama de la o lămâie
– Sare

– Sumac (condiment arăbesc, ușor acrișor)

– Leurdă

– Lipii

– Felii de roșii

Mod de preparare

Lăsați năutul la înmuiat peste noapte, apoi îl fierbeți. Puteți folosi fără grijă și năut din conservă, fiert.

Pasați năutul, adăugați pe rând tahini, ulei de măsline, usturoi, sare, zeamă de lămâie, sumac.

Daca vreți humus mai păstos, mai puneți puțin din apa în care a fiert năutul. Dacă folosiți năut din conservă, adăugați puțină apă să duceți humusul la consistența dorită. În loc de apă se poate pune ulei, dar vrem un humus mai ușor.

Cumpărați lipii din comerț. Ungeți-le cu humus, puneți niște felii de roșii și frunze de leurdă. Rulați.

Mâncați cu fața spre soare sau spre un copac înflorit. Pentru că a venit primăvara!

Roxana Florescu, Light on the Good Food – www.lightgoodfood.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă