4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialRomânia va avea o nou instituție:"Avocatul Copilului"

România va avea o nou instituție:”Avocatul Copilului”

Camera Deputaților a decis înființarea Avocatului Copilului, în cadrul instituției Avocatul Poporului, ca domeniu pentru protecția și promovarea drepturilor copilului.

Potrivit legii, Avocatul Copilului, sub coordonarea Avocatului Poporului, acţionează în scopul apărării, promovării şi protejării drepturilor copiilor în vârstă de până la 18 ani, susţine şi încurajează respectarea şi promovarea drepturilor copiilor.

Printre atribuţiile noii instituţii se numără soluţionarea sesizărilor individuale făcute de copii sau de reprezentanţi ai acestora în legătură cu acţiunile instituţiilor publice din domeniu, soluţionarea oricărei sesizări în legătură cu încălcarea unuia sau mai multor drepturi ale copilului, promovarea drepturilor copilului în rândurile copiilor şi adulţilor, formularea de propuneri de măsuri menite să încurajeze participarea copiilor la luarea deciziilor care îi privesc şi elaborarea studii cu privire la exercitarea şi respectarea drepturilor copilului.

Pentru înfiinţarea noii structuri, Avocatul Poporului va avea, începând cu 1 ianuarie 2018, 18 noi posturi dintre care patru posturi în aparatul central şi câte un post pentru fiecare birou teritorial. Persoanele respective vor instrumenta doar dosare şi cazuri care vizează problematica drepturilor copilului.

Camera Deputaţilor este forul decizional în acest caz, legea urmând să fie trimisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă