Lia Olguța Vasilescu: Prin noua lege, femeile care au trei sau mai mulți copii se vor pensiona mai repede

de Mihai Diac , 22 august 2017 - stire actualizata la ora 22:58, 22 august 2017
Lia Olguța Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat marți, la Antena 3, că viitoarea Lege a pensiilor, aflată în pregătire, va aduce facilități și pentru femeile care au cel puțin trei copii.

Ministrul Muncii a declarat că, potrivit noii legi, femeile cu trei sau mai mulţi copii se vor putea pensiona cu şase ani mai repede.

Lia Olguța Vasilescu a susținut că posibilitatea pensionării anticipate a făcut unele persoane să o abordeze şi să-i spună că, după ce au deja doi copii, se gândesc să mai nască pentru a putea beneficia de această prevedere.

Ministrul Muncii a mai precizat că, pentru finalizarea proiectului, ”am constituit echipele de la Casele de Pensii. După ce vom avea varianta aleasă de liderii coaliției, vom putea trimite textul final Parlamentului, undeva în luna octombrie. Nu știm exact dacă se va întâmpla ca la legea salarizării, dacă o vom avea în decembrie, dar nu pot să dau un termen foarte exact, pentru că nu mai depinde de ministerul nostru. Să nu uităm că sunt peste 5 milioane de pensionari în plată la ora actuală, cărora va trebui să li se calculeze pensia, presupune și o reorganizare a Caselor de Pensii din fiecare județ” a explicat Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii a susținut că punctul de pensie va crește până la 1.775 de lei, în anul 2020.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design