Rușii s-au grăbit să cumpere toate telefoanele iPhone din magazine. Vezi motivul

de Mihai Diac , 22 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 16:24, 22 ianuarie 2016
Rușii s-au grăbit să cumpere toate telefoanele iPhone

Retailerii din Rusia au anunţat că au rămas fără telefoane iPhone după ce consumatorii s-au grăbit să le achiziţioneze, transmite Bloomberg citată de Agerpres.

Rușii se tem că preţurile vor fi ajustate pentru a reflecta deprecierea record a rublei în raport cu dolarul.

"Ne confruntăm cu lipsa celor mai simple modele iPhone 6 deoarece nu am putut face faţă cererii luna aceasta, în special în ultimele două zile, când declinul rublei a stimulat vânzările", a declarat Maria Zaikina, purtător de cuvânt al retailerului Svyaznoy, care deţine peste 2.800 de magazine în Rusia. 

Rubla s-a depreciat în ultimele zile până la un nivel minim record faţă de dolar, din cauza declinului preţului ţiţeiului, principalul produs de export al ţării, şi a sancţiunilor impuse Moscovei de statele occidentale. Miercuri, moneda Rusiei a scăzut cu 1,8%, la 80,156 ruble pentru un dolar - depăşind precedentul nivel minim record înregistrat în 16 decembrie 2014, de 80,10 ruble pentru un dolar, care a forţat Banca Centrală a Rusiei să majoreze de urgenţă rata dobânzii. Joi, moneda s-a tranzacţionat la 86 ruble pentru un dolar, faţă de 61 ruble pentru un dolar, în octombrie 2015. 

Grupul american Apple permite retailerilor din Rusia să vândă cu discount modele mai vechi iPhone pentru a stimula cererea, afectată de recesiune. 

Declinul rublei în 2014 a determinat clienţii să achiziţioneze masiv produse electronice şi alte dispozitive, în timp ce retailerii au încercat să menţină stabile preţurile în ruble. 

"Unele magazine nu mai au modele iPhone 6 cu 64 gigabiţi deoarece cererea a depăşit aşteptările noastre. Cererea pentru iPhone şi MacBooks a fost în creştere în ultimele două zile din cauza declinului rublei", a declarat Lyudmila Semushina, purtător de cuvânt al retailerului re:Store. 

Comentarii

  • atent

    22 ianuarie 2016 17:15

    Aloooo, c.r.e.t.i.n.o.i.z.i.i de la RL online, telefonul din poza pe care o scoateti de la naftalina de fiecare data când vine vorba de iPhone, NU este un iPhone... O.l.i.g.o.f.r.e.n.i.l.o.r!

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design