Internet Explorer 9 este disponibil şi în limba română

de Laura Tudor , 15 martie 2011
internet explorer telegraph.co.uk
Microsoft a lansat, marţi, Internet Explorer (IE) 9, versiune a unuia dintre cele mai utilizate browsere din lume, disponibil în 40 de limbi, inclusiv în limba română, a anunţat compania.

 

"În mai puţin de un an, IE9 a ajuns de la primul preview public la versiunea finală cu ajutorul partenerilor hardware şi al comunităţii Web", a declarat, într-un comunicat, Tudor Galoş, Windows Business Group Lead la Microsoft România.

IE9 este cel mai descărcat browser Microsoft în variantă beta, cu peste 40 de milioane de download-uri şi o rată de utilizare de 2% pe sistemele cu Windows 7.

Noua variată a IE dispune de caracteristici precum Pinned Sites şi JumpList, care permit utilizatorilor instalarea site-urilor Web favorite direct în taskbar-ul Windows 7, similar aplicaţiilor native. De asemenea, are accelerare hardware completă pentru HTML5 şi foloseşte capabilităţile plăcilor grafice pentru a face disponibilă 90% din puterea unui PC pe Web.

În contextul unui Internet din ce în ce mai puţin sigur şi cu din ce în ce mai puţină intimitate personală, scopul IE 9 este să fie sigur, construit cu un set complex de setări de securitate, confidenţialitate şi fiabilitate implicite ce protejează utilizatorii atunci când sunt online.

La sfârşitul anului trecut, Microsoft a introdus funcţia Tracking Protection în IE 9, care permite utilizatorilor să-şi controleze informaţiile personale pe măsură ce navighează pe Internet, prin indicarea site-urilor cu care preferă să nu schimbe date.

Aplicaţiile malware continuă să reprezinte cel mai însemnat risc de securitate online pentru utilizatori. Studiile arată că IE9 blochează 99% dintre atacurile construite pe considerente sociale (social engineering), ce se bazează pe convingerea utilizatorului să realizeze acţiuni care compromit PC-ul şi/sau datele.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design