9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecial"Daciattitude", prima revistă din lume dedicată fanilor Dacia. Vezi unde a fost...

“Daciattitude”, prima revistă din lume dedicată fanilor Dacia. Vezi unde a fost lansată

Fanii Dacia din Franţa au avut parte de un cadou din partea grupului Renault, din care face parte şi marca românească, prima revistă din lume dedicată brandului Dacia. Revista de circa 100 pagini va consolida comunitatea pe care francezii încearcă să o construiască în jurul mărcii româneşti.

Dacia a devenit motorul de creştere al vânzărilor grupului Renault în Franţa, iar lansarea primei reviste monomarcă dedicată Dacia confirmă importanţa acestei mărci pentru piaţa franceză. Cu toate că nu putem vorbi despre o comunitate bazată pe sentimente puternice pentru marca favorită, aşa cum se întâmplă în cazul unor producători precum Porsche, fanii Dacia, animaţi mai ales de raportul calitate/preţ şi fiabilitatea acceptabilă, vor putea găsi în revista franţuzească reportaje, interviuri, teste cu modele ale mărcii, potrivit siteului oficial.

Citeşte şi TOP Cele mai fiabile mărci auto în SUA 2013. Japonezii, pe primul loc!

Primul număr al revistei, lansat în luna octombrie, oferă materiale ample despre noi modele precum Duster facelift sau noua Dacia MCV, dar şi reportaje cu modele care au făcut istorie, din perioada comunistă. Revista costă 3,90 euro şi va apărea o dată la două luni, potrivit lepoint.fr.

Astfel de reviste sunt întâlnite şi la alte mărci auto, iar faptul că ea a fost lansată pentru publicul din Franţa şi nu pentru cel autohton, din România, denotă interesul pe care îl au cei din grupul Renault pentru a conolida brandul Dacia în Franţa şi implicit în Europa de Vest. 

Dacia a contribuit anul acesta decisiv la creşterea vânzărilor Renault, atât în Franţa, unde a vândut în primele nouă luni 65.000 autoturisme, cât şi la nivel european. Grupul francez are o creştere de 0,4% în UE, în primele nouă luni ale anului, comparativ cu perioada similară a lui 2012, în condiţiile în care Dacia a înregistrat un avans de 20,6%. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă