10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportStudiu: Jucătorii de fotbal, cu 18% mai ieftini, după pandemie

Studiu: Jucătorii de fotbal, cu 18% mai ieftini, după pandemie

Potrivit lui Sartori, în cifre aceasta ar însemna o scădere cu 6,6 miliarde euro.

Majoritatea campionatelor s-au reluat sau sunt în curs de a reporni, fără prezenţa spectatorilor în tribune, înainte de deschiderea perioadei de transferuri din vară, cluburile resimţindu-se din cauza crizei financiare generată de pandemie.

”În primele 10 ligi valorice… scăderea valorii jucătorilor este de 6,6 miliarde de euro sau aproximativ 18% “, a spus Sartori, citând un studiu care a avut ca obiect al analizei un număr de 4.200 jucători.

”Jucători din Europa cotaţi la sume mari – primii 20-30 de jucători – îşi păstrează valoarea într-o măsură mai mare decât ceilalţi jucători. În cazul continuării campionatelor, primii 20 de jucători – de exemplu Kylian Mbappe, Mohamed Salah, Eden Hazard şi Neymar – ar înregistra o scădere a valorii de 13%”, a punctat Sartori.

Încheierea prematură a campionatelor, aşa cum s-a întâmplat cu Ligue 1 (Franţa), a avut ca rezultat o scădere cu zece miliarde euro a valorii jucătorilor pe piaţa transferurilor, a indicat Andrea Sartori.

El a arătat că pandemia nu va afecta perioadele de timp pentru noile contracte ce vor fi semnate, dar negocierile salariale vor fi dure.

”Prevăd destule schimbări: tranzacţii financiare mai puţine, preferinţa pentru împrumuturi sau schimburi de jucători, şi mai puţini agenţi implicaţi în tranzacţii”, a indicat, printre altele, Sartori.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă