10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUn nou caz de dopaj în sportul românesc: Mirela Larvic, depistată pozitiv...

Un nou caz de dopaj în sportul românesc: Mirela Larvic, depistată pozitiv la Meldonium

Fostă campioană mondială şi europeană de tineret, la 800 de metri, atleta Mirela Lavric a fost depistată pozivit cu Meldonium, substanță interzisă de la 1 ianuarie 2016. Sportiva era cotată cu șanse bune să se califice la Olimpiada de la Rio. Larvic a fost depistată cu Melodinum în timpul Campionatului Mondial în sală de la Portland.

Președintele Federației Române de Atletism, Sandu Ion, a confirmat informația

"Eu am auzit despre această informaţie. A venit un document la Federaţie. Am şi vorbit cu Mirela, dar nu vreau să fac mai multe comentarii", a spus președintele FRA, Sandu Ion, pentru Mediafax.

Mirela Lavric este de 3 ori campioană mondială la juniori, în 2007 în Cehia, în Polonia în 2008 şi în Canada, 2010.

În 2007, Larvic a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de tineret în Olanda, repetând performanţa şi în Serbia, în 2009. În 2013 a câştigat şi medalia de aur la Campionatul European U-23.

Ce este Meldonium

Meldonium, THP, MET-88, Mildronats sau Quaterine este un medicament anti-ischemic și este folosit în Lituania și în Federația Rusă, dar nu a fost aprobat de Administrația pentru Mâncare și medicamente din SUA. Meldonium e folosit clinic pentru a trata angina și infarctul miocardic. Un raport din 2015 a demonstrat că prin combinarea meldoniumului și a lisinoprilului se pot îmbunătăți calitatea vieții, capacitatea de exercițiu și mecanismul circulației periferice ale pacienților cu probleme cardiace cronice.

În 5 februarie 2016, ciclistul rus Eduard Vorganov a fost suspendat, după ce a fost prins utilizând aceeași substanță, precum și atleta ucraineană Olga Abramova.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă