10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO Suporteri români au ars un steag al Ungariei şi s-au întors...

FOTO Suporteri români au ars un steag al Ungariei şi s-au întors cu spatele în timpul imnului, la începutul meciului de la Cluj

Suporteri ai echipei naţionale a României au dat foc unui  steag al Ungariei pe platoul din faţa Sălii Polivalente Cluj-Napoca şi s-au întors cu spatele în timpul intonării imnului Ungariei, la începutul partidei de marți dintre cele două naţionale de la EuroBasket 2017, informează Mediafax.

Meciul s-a jucat în cadrul Grupei C a Campionatului European de Baschet, EuroBasket 2017.

Focul a fost stins de către jandarmi.

Purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj, Marius Ardelean, a declarat că nu a fost identificată persoana care a dat foc steagului Ungariei.

Grupul de suporteri, format în majoritate din membri ai galeriilor sportive ale clubului „U” Cluj, a participat la meci, iar în momentul intonării imnului Ungariei, aceştia s-au întors cu spatele la terenul de joc.

În momentul intonării imnului României, un grup de suporteri ai Ungariei s-a întors, la rândul lor, cu spatele la teren, iar câţiva au făcut gesturi obscene.

Pe parcursul jocului, grupul de suporteri români a scandat „Ţinutul Secuiesc, pământ românesc” şi a cântat „Treceţi batalioane române Carpaţii”, iar suporterii maghiari au scandat „Ria, Ria, Hungaria”.

Meciul de baschet a fost câștigat de Ungaria cu scorul de 80-71. În ultimul meci al Grupei C, joi, România va întâlni Muntenegrul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...
Ultima oră
Pe aceeași temă