13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialJelena Ostapenko - un nou scandal în lumea tenisului

Jelena Ostapenko – un nou scandal în lumea tenisului

Încă un meci al Jelenei Ostapenko a produs un mic scandal, informează vineri Digi Sport.

De data aceasta, Barbora Strycova a fost cea care s-a enervat, după decizia campioanei de la Roland Garros de a cere o pauză de 10 minute înainte de setul decisiv.

"WTA este un circ şi o glumă! Toată lumea o să râdă de noi", a strigat Strycova. Ea le-a făcut reproșuri și arbitrilor, după meciul pierdut cu 6-2, 5-7, 3-6. "Nu ai nici cea mai mică idee la ce se întâmplă aici pe teren! Pur şi simplu stai pe scaun şi numeri punctele!", a susţinut Barbora.

Chiar dacă are o vârstă fragedă, Jelena a produs deja câteva episoade care nu o pun în cea mai bună lumină.

În 2016, Ostapenko a avut o reacţie neaşteptată la adresa Agnieszkăi Radwanska, la Connecticut: "Dacă n-aş comite atâtea erori, aş învinge-o fără probleme. Mi-e silă să joc împotriva ei", i-a spus ea antrenoarei, în timpul unui time-out.

Tot în 2016, Jelena nu a mai reluat un meci contra Karolinei Pliskova (la Cincinnati), motivul fiind incredibil: nu îi convenea stilul de joc al jucătoarei din Cehia.

Anul trecut, în turul secund de la Auckland, Ostapenko a fost acuzată de adversara sa, Naomi Broady, că a lovit în mod intenţionat cu racheta un copil de mingi.

Concret, la scorul de 6-4, 6-6 (2-3), Ostapenko nu a mai putut ajunge la o minge şi a aruncat cu racheta. Deşi minibreak-ul a ajuns la Broady, aceasta a cerut descalificarea Jelenei. Conform englezoaicei, episodul nu a fost o întâmplare, letona dând dovadă de un comportament nesportiv.

"A aruncat cu racheta spre copilul de mingi. A fost accident? Sub nicio formă, cum poate fi vorba de un accident?", i-a explicat Broady arbitrului, cerând descalificarea.

Cum arbitrul nu a fost de acord cu acest lucru, jucătoarea britanică a cerut intervenţia supervisor-ului, pe care l-a rugat să se uite la reluare. "O să vedeţi pe video intenţia", a spus, aproape în lacrimi, Broady.

După minute bune de parlamentări, meciul a continuat, însă Ostapenko, care ulterior şi-a cerut scuze faţă de copilul de mingi, nu a mai fost ok din punct de vedere mental. Ea a pierdut tie-break-ul la 4, pentru ca apoi să cedeze şi descisivul, scor 5-7.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă