12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCOSR: Handbalista Cristina Neagu şi judoka Andreea Chiţu împart Premiul Naţional pentru...

COSR: Handbalista Cristina Neagu şi judoka Andreea Chiţu împart Premiul Naţional pentru Sport

Handbalista Cristina Neagu, golgheterul şi cea mai bună jucătoare la Campionatul Mondial din Danemarca, şi campioana europeană și vicecampioană mondială la judo, Andreea Chițu, împart Premiul Naţional pentru Sport în 2015, în valoare totală de 30.000 de lei, acordat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat de miercuri al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), decizia a fost luată în unanimitate de membrii Comitetului Executiv al forului, care au considerat că cele două sportive merită să împartă distincția.

“În conformitate cu prevederile legale aplicabile, Ministerul Tineretului și Sportului, cu consultarea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, poate acorda anual «Premiul național pentru sport», în valoare de 30.000 lei, pentru rezultate de excepție obținute în anul respectiv, prin ordin al ministrului Tineretului si Sportului, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”, se arată în comunicatul COSR.

Citeşte şi: Ce spune Cristina Neagu despre victoria la Campionatul Mondial de Handbal

Potrivit legilor în vigoare nu poate fi acordat decât un singur premiu în 2015, astfel că acesta va fi împărțit de cele două sportive, conform documentului citat.

Pe lista propunerilor pentru Premiul național pentru sport în 2015 au mai figurat sportivii Horia Tecău (tenis), Elizabeta Samara (tenis de masă), Simona Halep (tenis), Ana Maria Popescu (scrimă), Marian Drăgulescu (gimnastică), Andreea Munteanu (gimnastică), Tiberiu Dolniceanu (scrimă).

Potrivit comunicatului, membrii Comitetului Executiv al COSR au ținut seama că, în 2015, judoka Andreea Chițu a obținut următoarele rezultate în limitele categoriei 52 kilograme: locul 2 la Campionatul Mondial, locul 1 la Jocurile Europene și la Campionatul European, locul 1 în clasamentul mondial al Federației Internaționale de Judo și patru turnee internaționale câștigate, iar handbalista Cristina Neagu, cu echipa națională a României, a ocupat locul 3 la Campionatul Mondial, fiind declarată și golgheterul competiției, și a câștigat EHF Champions League 2015, cu echipa Buducnost Podgorica.

Citeşte şi: Premierul Cioloş va încerca să dubleze premiile echipei României de handbal după câştigarea bronzului la Mondiale

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă