18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBox: Rudel Obreja contestă şedinţa Biroului Federal al FRB din 9 septembrie

Box: Rudel Obreja contestă şedinţa Biroului Federal al FRB din 9 septembrie

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, contestă şedinţa Biroului Federal al FRB, desfăşurată pe 9 septembrie la sediul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), pe care o consideră “neregulamentară şi nestatutară”, informează Agerpres.

“Dorim să aducem la cunoştinţă tuturor structurilor afiliate la Federaţia Română de Box că, în data de 9 septembrie 2011 ora 12,00, 5 (cinci) membri ai Biroului Federal au avut o întâlnire la sediul ANST, care în mod neregulamentar şi nestatutar au numit-o Şedinţă de Birou Federal”, se arată într-un comunicat dat publicităţii marţi.

Rudel Obreja precizează că, în calitate de preşedinte al FRB, este “singura persoană care are dreptul să convoace Biroul federal”, lucru care nu s-a întâmplat.

Conducătorul Federaţiei Române de Box contestă, totodată, participarea la întâlnirea din 9 septembrie a reprezentanţilor ANST şi COSR care, “în conformitate cu Statutul FRB, (…) trebuie să-şi anunţe în prealabil intenţia de a participa la şedinţe”.

Singura Adunare Generala Extraordinară convocată în mod statutar va fi în data de 28 octombrie 2011, ora 10,00, şi se va desfăşura în Bucureşti, la sediul ANST, în Sala ‘Nadia Comăneci’ şi care a fost hotărâtă în Biroul Federal din data 25.08.2011.

Orice convocare pentru altă Adunare Generală Extraordinară nu este statutară şi regulamentară”, adaugă preşedintele FRB în comunicatul dat publicităţii joi.

După cum se ştie, în data de 6 septembrie, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a primit din partea AIBA o adresă prin care i se aducea la cunoştinţă faptul că începând cu data de 6 septembrie 2011, FR Box este exclusă şi şi-a pierdut toate drepturile ce derivă din calitatea de membru AIBA.

Dezafilierea a survenit în urma faptului că Federaţia Română de Box nu a ţinut cont de decizia Comitetului Executiv al AIBA, care a impus alegeri pentru preşedinţia FRB înainte de 31 august, sub directa supraveghere a unui observator AIBA.

La sfârşitul lunii trecute, preşedintele COSR, Octavian Morariu, i-a cerut lui Rudel Obreja să demisioneze din postul de preşedinte al FRB, precizând că “dezafilierea FRB va duce la o dezafectare a boxului românesc”.

“Dacă domnul Obreja nu-şi dă demisia lucrurile sunt clare, FRB va fi dezafiliată. Procesul de reafiliere, care trece prin afiliere provizorie, confirmare, afiliere definitivă, e undeva între 2 şi 3 ani. Problema mare este că dezafilierea înseamnă imposibilitatea pentru ANST şi COSR de a continua finanţarea federaţiei. Dezafilierea federaţiei va duce în lanţ la o dezafectare a boxului românesc”, a spus la momentul respectiv şeful COSR.

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă