34.6 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăLifestyleStelea vrea disciplină la naționala Under 21. Ce spune într-un interviu

Stelea vrea disciplină la naționala Under 21. Ce spune într-un interviu

Selecţionerul naţionalei Under-21 a României, Bogdan Stelea, a declarat, miercuri, într-un interviu publicat pe site-ul oficial al FRF, că unii dintre jucătorii convocaţi nu se implică aşa cum o fac la echipele de club, considerând că aceasta e o problemă majoră, potrivit Mediafax.

"Asta este o problemă mare. Unii dintre ei nu sunt implicaţi la acţiunile echipei naţionale, acesta este şi motivul pentru care nu am mai colaborat cu cei doi. Iancu a avut probleme de disciplină, iar la Stanciu nu am fost satisfăcut de atitudinea lui, în condiţiile în care era şi căpitanul echipei. De când nu l-am mai chemat, nu am mai pierdut niciun meci. Am creat un nucleu, au venit şi rezultatele, iar lucrurile sunt în regulă. Pe postul lui Stanciu am adus alţi jucători, iar aceştia au jucat foarte bine, aşa că de ce i-aş schimba?! Am chemat vreo 8 jucători din liga secundă la meciul cu Germania, 2-2, iar majoritatea dintre ei băgau capul în gheată, atât de determinaţi şi motivaţi erau! Pentru mine este clar: aceşti jucători sunt nişte copii, fotbalişti tineri, care până să ajungă la naţionala Under-21 au fost la tot felul de loturi naţionale unde li s-au permis anumite lucruri şi de aceea continuă să facă asta. Cred că dacă acolo le era permis, aşa va fi peste tot! Dacă nu eşti implicat şi nu există disciplină, nu poţi face performanţă. În momentul în care ai iniţiativă, atitudine, şi dai totul pentru echipă, dar greşeşti, nu este nicio problemă, se tolerează. Nu suport în schimb ca un jucător să lase braţele jos, să nu fie implicat sau să aibă impresia că este superior unei situaţii", a spus Stelea.

Întrebat cum vede colaborarea cu jucătorii stelişti Gabi Iancu şi Nicuşor Stanciu, Bogdan Stelea s-a arătat deschis să-l cheme din nou pe primul la naţionala Under-21, dacă se va implica în totalitate: "Colaborarea cu Stanciu se termină în toamnă pentru că este născut în 1993. Iancu este născut în 1994 şi depinde doar de atitudinea lui cum va fi colaborarea cu echipa naţională de tineret. Când voi vedea din partea lui o atitudine corespunzătoare, că va fi implicat cu adevărat şi că va da totul pe teren, la fel cum o face la echipa lui de club, vom colabora cu plăcere".

Referitor la şansele echipei sale de a se califica la Campionatul European, tehnicianul a precizat că acestea sunt pur teoretice. "Şansele sunt doar pur teoretice pentru că depindem de rezultate greu de realizat. Mai exact, noi avem două jocuri foarte grele, cu Germania şi cu Muntenegru, primele formaţii din grupă, iar dacă vom reuşi şase puncte din aceste două partide, tot nu suntem siguri că vom prinde un loc la baraj. Deoarece mai sunt echipe aflate pe locul secund în alte grupe cu mai multe puncte acumulate. Plus, că trebuie să ne ajute şi jocul rezultatelor, nu depindem doar de noi", a mai spus Stelea.

Pentru partidele cu Muntenegru şi Germania, Bogdan Stelea are în vizor mai mulţi jucători de la echipa naţională Under-19: "Eu urmăresc în permanenţă meciurile selecţionatei Under-19 pentru că pe ei mă voi baza în campania următoare. Deja avem jucători născuţi în 1995, Mitriţă, Bălaşa sau Boldor, dar mulţi şi din generaţia 1994: Bumba, Ioniţă sau Brănescu. Avem jucători născuţi în 1992 şi 1993 care şi-au făcut treaba foarte bine, care au avut o atitudine foarte bună, exceptând partida din Muntenegru, pe care am pierdut-o cu 3-2. Atunci a fost şi debutul meu pe banca echipei naţionale de tineret. A fost un meci cu mari greşeli în apărare, cu goluri luate uşor, fără ca adversarul să realizeze ceva în mod special. Principalul nostru obiectiv este să promovăm jucători care ulterior să fie în atenţia primei reprezentative, iar în acest sens există jucători născuţi în 1992 sau 1993 cu reale perspective de a îmbrăca tricoul echipei mari. Aici mă refer la Alin Toşca, Mihai Roman, Alexandru Creţu sau Ştefan Popescu".

Clasamentul grupei a 6-a de calificare la turneul final al Campionatului European Under 21, ediţia 2013-2015, este următorul: 1. Germania 14 puncte, 2. Muntenegru 11 puncte, 3. România 9 puncte, 4. Irlanda 8 puncte, 5. Insulele Feroe 1 punct.

Echipa României urmează să dispute ultimele meciuri din grupă, cu Muntenegru, la 4 septembrie, pe teren propriu, şi în deplasare, cu Germania, la 9 septembrie.

Câştigătoarele de grupă şi cele mai bune patru echipe de pe locul doi vor disputa în toamna acestui an jocuri de baraj. Cele şapte învingătoare ale play-off-urilor vor participa la turneul final, alături de ţara gazdă, Cehia.

Cele mai citite

Azilul capitalismului din Apulia

După ce marii lideri ai planetei democratice s-au întâlnit într-un cătun din Elveția - să dea o bifă imperativei chemări a eroului Zele-Vogue la...

Rusia și Ucraina s-au lovit reciproc cu drone

Rusia a atacat joi cu drone şi rachete infrastructura energetică în mai multe locuri din Ucraina, a comunicat ministerul energiei de la Kiev. Informaţiile preluate...

Candidații validați pentru funcția de președinte al USR. Dreapta Unită, aproape de rupere

Şase dintre cele zece candidaturi pentru preşedinţia Uniunii Salvați România (USR) au fost validate, potrivit formațiunii politice.Cei care au rămas în cursă sunt: Elena...
Ultima oră
Pe aceeași temă