15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleS-a făcut dreptate în Liga I de fotbal. Viitorul lui Gică Hagi...

S-a făcut dreptate în Liga I de fotbal. Viitorul lui Gică Hagi rămâne campioana României

Cu o zi înainte de începutul unui nou sezon de Liga 1, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a decis că echipa lui Hagi a câștigat campionatul.

Viitorul Constanța poate spera la o calificare în grupele UEFA Champions League, spre deosebire de FCSB, care va avea o misiune infernală, din postura de vicecampioană. Chiar din turul al treilea, echipa bucureșteană va întâlni o echipă puternică.

Jucătorii lui Nicolae Dică pot da peste Dinamo Kiev, Ajax Amsterdam (finalistă Europa League), Viktoria Plzen, ȚSKA Moscova sau Club Brugge, formație unde joacă și fostul dinamovist Dorin Rotariu.

„Probabil, noi suntem singura echipă din lume care a câștigat un titlu de campioană de două ori. Am avut de-a face cu oameni integri, care sunt competenți”, a declarat Cristi Bivolaru, directorul general al Viitorului, pentru Digi Sport.

Tot scandalul a pornit după ce Viitorul și FCSB au terminat play-off-ul la egalitate de puncte. Echipa lui Hagi a devenit campioană după ce a avut rezultate directe mai bune în play-off, însă cei de la FCSB și-au căutat dreptatea la TAS, solicitând să fie luate în calcul și rezultatele directe din sezonul regulat, caz în care bucureștenii ar fi luat campionatul.

 

FCSB și CFR, marile favorite la titlu!

 

Astăzi, de la ora 21:00, începe și un nou sezon de Liga 1, primul meci urmând să fie cel dintre CS  Universitatea Craiova și CSM Poli Iași.

La prima vedere, FCSB și CFR Cluj sunt marile favorite la titlu, după transferurile făcute în această vară. Spre deosebire de roș-albaștri, CFR are marele avantaj că nu va juca în cupele europene și se poate concentra doar pe competițiile interne.

Dacă FCSB se bazează pe experiența unor jucători precum Constantin Budescu sau Filipe Teixeira, clujenii au avut parte de o transformare uriașă în această vară și promit să revină în Champions League, cu Dan Petrescu pe banca tehnică, ajuns la Cluj în locul lui Vasile Miriuță.

CFR a adus nume grele, precum Ovidiu Hoban, Jeremy Bokila, Dan Nistor, Emmanuel Culio sau Srgian Luchin, dar a și reușit să păstreze trei oameni de bază, care au șanse mari să fie titulari, precum Camora, Deac și Omrani.

În prima etapă, FCSB o va întâlni pe FC Voluntari, care tocmai a câștigat Supercupa României, după ce a învins Viitorul, scor 1-0, în timp ce echipa lui Dan Petrescu joacă pe terenul celor de la Botoșani, luni seara, în ultimul meci al rundei.

 

Cosmin Contra, marele atu al lui Dinamo

 

Pe ultima sută de metri, Dinamo s-a întărit și ea, însă antrenorul Cosmin Contra ar trebui să fie, în mod normal, marele atu al roș-albilor.

Fără Dan Nistor, ajuns la CFR Cluj, la schimb cu Nascimento, Dinamo a dat lovitura prin împrumutul lui Juan Albin, jucător care a impresionat în Liga 1, în tricoul Petrolului, chiar sub comanda lui Contra. De menționat și revenirea lui Paul Anton, care fusese împrumutat de Dinamo în Spania, la Getafe.

Roș-albii vor debuta în fața nou-promovatei Juventus București, partida urmând să se dispute la Plo-iești, pe arena Petrolului. 

 

Programul primei etape din Liga 1

Vineri, 14 iulie

CS U Craiova – CSM Poli Iași (ora 21:00)

Sâmbătă, 15 iulie

Concordia Chiajna – ACS Poli Timișoara (ora 18:00)

Juventus București – Dinamo (ora 21:00)           

Duminică, 16 iulie

Astra – Sepsi Sfântu Gheorghe (ora 18:30)

FCSB – Voluntari (ora 21:00)

Luni, 17 iulie

Viitorul – Gaz Metan (ora 18:30)

FC Botoșani – CFR Cluj (ora 21:00)

Ultima etapă din sezonul regulat se va disputa pe 24/25 februarie. Play-off-ul se va încheia pe 12/13 mai, în timp ce pe 2/3 iunie este programată și ultima etapă din
play-out. Finala Cupei României se va juca pe 27 mai.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă