18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleCiprian Marica a semnat cu Steaua. Prima declarație oficială a fotbalistului

Ciprian Marica a semnat cu Steaua. Prima declarație oficială a fotbalistului

Atacantul Ciprian Marica a semnat, joi, un contract valabil un an cu FC Steaua, a anunţat site-ul oficial al campioanei României. Marica va purta tricoul cu numărul 9 şi se va alătura, vineri, lotului condus de Laurenţiu Reghecampf, în Turcia.

“Aşa cum am anunţat în primele secunde ale anului, am ales echipa care m-a dorit cel mai mult, Steaua Bucureşti. Am venit cu inima deschisă, voi da toată energia mea pentru a câştiga toate trofeele puse în joc şi pentru a duce echipa în UEFA Champions League. Vin in România pentru România! Le mulţumesc antrenorului, conducerii executive şi patronului pentru insistenţa cu care m-au dorit la echipă şi le mulţumesc şi celor din mass-media pentru interesul pe care mi l-au arătat. Nu a fost nici un mister, negocierile le-au purtat reprezentanţii mei, spun asta pentru cei care m-au aşteptat în diferite locaţii. Sper să avem o colaborare foarte bună şi sper că vom face performanţe pentru România!”, a declarat Marica, citat de Mediafax.

Atacantul Ciprian Marica, care a semnat o înţelegere pe un an cu Steaua Bucureşti, a declarat, joi, într-o postare făcută pe contul său de Facebook, că singurii care nu l-au căutat în perioada în care a devenit jucător liber de contract au fost oficialii de la Dinamo Bucureşti.

“Vreau să lămuresc, pe rând, şi alte aspecte abordate aici. S-a tot vorbit de interesul mai multor cluburi din ţară pentru mine. În tot acest timp, singurii care nu m-au căutat au fost cei de la Dinamo. Nu mă ascund, vă spun sincer, chiar m-a deranjat asta, fiindcă mulţi, foarte mulţi fani mi-au scris aici, iar Dinamo a fost şi va rămâne o parte importantă a vieţii mele, copilăria şi adolescenţa. Am tras concluzia că poate au deranjat opiniile mele în anumite momente, poate chiar există o politică fermă la club, o altă viziune, poate oamenii de acolo doresc altceva. În momentul în care am hotărât ce ofertă voi alege, l-am vizitat pe Mister. Cornel Dinu. Vorbesc cu dânsul despre orice subiect, a fost mereu ca un părinte pentru mine. L-am anunţat că revin în România, că voi merge la Steaua şi l-am întrebat şi pe dânsul dacă i se pare normal să nu prezint interes pentru clubul la care m-am format. La o zi după discuţie, alaltăieri mai exact, am fost sunat de un prieten din club, am discutat amical. Probabil a fost o politeţe. Am citit apoi că Dinamo e acoperită, nu are nevoie de un atacant”, a scris Marica.

Internaţionalul român a spus că îşi doreşte foarte mult să fie prezent la turneul final al Campionatului European: “Îmi doresc enorm să-mi reprezint ţara la un turneu final, să pot să pun umărul la obţinerea unei performanţe care să dea un suflu nou fotbalului şi sportului românesc într-o perioadă foarte grea. Am discutat despre asta şi cu cei de la Getafe, oameni deosebiţi care m-au contactat încă de când aveam probleme la Konya şi mi-au transmis că mă aşteaptă să mă întorc la ei. Situaţia nu e însă foarte simplă într-un campionat aflat în desfăşurare, care se termină şi foarte devreme pentru a se pregăti echipele naţionale pentru Euro. Eu am făcut pregătirea fizică, dar într-o echipă aflată în ultima parte a competiţiei îţi trebuie timp să te integrezi, să intri în schemele de joc, în mecanismele tactice deja formate. Iar ca atacant e foarte dificil dacă nu ai ritmul coechipierilor taăi, depinzi de pasele lor. În concluzie, am decis să merg la o echipă cu care să fac pregătirea completă de iarnă şi să fiu aproape de privirile stafului tehnic al naţionalei. Şi, cel mai important, să fiu dorit de toată lumea de la acea echipă. Am ales România pentru România!!”.

Marica a precizat că Steaua Bucureşti a fost echipa care l-a dorit cel mai mult: “Echipa care m-a dorit cel mai mult a fost Steaua. Mi-au scris suporterii, m-a ofertat antrenorul, conducerea executivă, patronul, prieteni comuni! Am primit sute de telefoane, de când am plecat din Turcia, am fost vizitat de Crăciun, de Revelion, zi de zi! Şi, aşa cum am anunţat aici, am ales echipa care m-a dorit cel mai mult, întotdeauna, în cariera mea, am ales aşa. Vă mulţumesc pentru încredere şi vă asigur pe toţi că voi da toată energia mea şi toată priceperea să-mi fac datoria faţă de noul meu club. Vreau să câştigam toate trofeele puse în joc, vreau să duc echipa în Champions League. Nu este o alegere luată pe criteriu financiar, singura mea dorinţă, din acest punct de vedere e să-l implic pe patron în susţinerea Fundaţiei Ciprian Marica, fundaţie ce sprijină tineri extrem de talentaţi din ţara noastră. E un moment important pentru mine. Mi-e dor de fotbal, mi-e dor de performanţă, vreau doar să am linişte şi sănătate să pot să dau totul pe gazon! La fel vă doresc şi vouă, linişte, bunătate, sănătate şi voie buna! Vă mulţumesc pentru atenţie şi vă aşteptăm la stadion!”.

Ciprian Marica, în vârstă de 30 de ani, a încheiat la 15 octombrie colaborarea cu gruparea turcă Konyaspor. Internaţionalul român a mai evoluat în cariera sa la formaţiile Dinamo Bucureşti, Şahtior Doneţk, VfB Stuttgart, Schalke 04 şi Getafe.

 

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă